ODTÜ direnişine destek büyüyor!

ODTÜ’lüler ve 100. Yıl İnisiyatifi üyeleriyle polis arasında arbede çıktı. Olaylarda ilk belirlemelere göre 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 10 Nisan Karakolu'na götürüldüler. Desteğe giden 4 kişi de burada gözaltına alındı.
ODTÜ direnişine destek büyüyor!
2013-05-02 19:12:24   Güncelleme: 2020-05-12 19:24:06    


22.30 ODTÜ direnişine destek için İstanbul Kadıköy'de toplanan halk sloganlarla Rıhtım'a doğru ilerliyor.

22.26 Taksim'de polis müdahalesi sürüyor. TOMA, Tepebaşı Odakule'ye doğru ilerliyor. Kitle tekrar toplanmaya çalışıyor

22.20 İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde ODTÜ'ye destek için yürüyen halka polis saldırdı.

21.50 Polis tekrar kampüse şiddetli şekilde saldırdı. Yaralılar olduğu bilgisi geliyor. Ormanlık alanda yine yangın çıktı.



İstiklal Caddesi'nde toplananlar ODTÜ'ye destek için Galatasaray Lisesi önüne yürüyor.



Abbasağa forumu ODTÜ için eylem kararı aldı, Beşiktaş'a yürüyor.



21.40 ODTÜ içinde direniş sürüyor. Polisin hedef gözeterek gaz bombası sıktığı bildiriliyor. Bir genç başına gaz bombası gelmesi sonucu yaralandı.



Kadıköy Yoğurtçu Parkı ODTÜ direnişine destek için yürüyor.



21.20 İzmir Gündoğdu'da halk ODTÜ direnişine destek için oturma eylemi başlattı.



Eskişehir halkı Espark önünde toplandıktan sonra ODTÜ'ye destek için yürüyüşe geçti.



21.00 Polisin attığı gaz bombası ODTÜ ormanında yangın çıkardı. Ormanının çeşitli noktalarından yangın var.



Öğrencilerden yurtlardan yangın tüplerini alarak yangını söndürmeye çalışıyor.



20.55 Karaburun Bilim Kongresi katılımcıları düzenledikleri yürüyüşle direnen ODTÜ'ye destek verdi.



20.50 ODTÜ'de polis saldırısı devam ediyor. Gençlik Muhalefeti'nden Mutlu Kahya gaz bombası nedeniyle hastaneye kaldırıldı.



Polis ODTÜ ormanlarından kampüse girmeye çalışıyor. Polisler çitlerdeki teli kesip ODTÜ ormanına girdi. Öğrenciler polise karşı kampüsü savunuyor.



20.25 ODTÜ öğrencileri ve destek veren Ankara halkı A4 kapısına barikat kurdu.



Polis ise gaz bombası ve plastik mermi ile müdahaleye devam ediyor.



20.15 Polis kampüsten çıkmaya çalışanlara Akrepler ile gaz bombaları atıyor.



20.05 Kitle kampüse doğru çekildi. Direnişçiler buradan tekrar yürüyüşe başladı. Polis kampüs içerisine gaz bombası ile saldırıyor. Gazdan etkilenen çok sayıda kişi var.



Bir foto muhabiri başından yaralandı.



19.49 Polis şu anda biber gazı ile saldırmaya başladı. A4 kapısı önüne barikat kuran polis buradan halka gaz bombaları atıyor.



Kitle 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganı atıyor.



19.42 Polis yürüyen halka kısa süreli müdahale etti.



Her yer ODTÜ heryer Direniş sloganları atılıyor. Halk barikat önünde toplandı.



19.20 ODTÜ'ye destek için Migros önünde toplanan Ankaralılar yürüyüşe başladı.



18.50 ODTÜ A4 kapısı önünde bekleyiş sürüyor. Polis ise TOMA ve Akreplerle müdahaleye hazırlanıyor.



18.30 Öğrenciler ve Yüzüncüyıl halkı Drunk'ın önünde toplanıyor. Bölgede çok sayıda polis ve TOMA var. Öğrenciler burada bir açıklama yapacak.



Dayanışma ve desteğe gelen Ankara halkı ise Migros önünde toplanmaya başladı. saat:19.00'da buradan direniş alanına yürüyecek.



Ankara'daki yürüyüş Redaksiyon TV (tv.redaksiyon.biz) adresinden canlı yayınlanacak.



17.35 ODTÜ'ye destek ülke çapında yayılıyor. Ankara forumları bu akşam ODTÜ'ye desteğe gidiyor. İstanbul Kadıköy'de ise ODTÜ'ye destek yürüyüşü yapıldı. Altıyol'da buluşan halk Rıhtım'a yürüdü. Halk buradan vapur ile karşıya geçiyor.



Valilik Gezi parkının kapattı. Taksim Meydanı ise çevik kuvvet tarafından çevrilmiş durumda, geçişlere izin verilmiyor. Galatasaray Meydanına da polis yığınağı yapılıyor.



Eskişehir'deki direniş forumları ODTÜ'deki polis müdahalesini protesto etmek için saat 20.00'de Espark önünde buluşacak.



İzmir'de ise saat:20.00'de Gündoğdu Meydanına çağrı yapıldı.



Mersin halkı ise saat:19.00'da ODTÜ için Barış meydanında buluşuyor.



16.45 ODTÜ'de CHP milletvekilleri ağaçların önünde ve ağaçlara sarılarak yıkımı önlemeye çalışıyor.



ODTÜ'de halk 'Direne direne kazanacağız' sloganları atıyor.



15.05 Belediyenin yol çalışmasına tekrar başlama girişimlerine karşı CHP milletvekilleri araçların önüne geçerek engel olmaya çalıştı.



Milletvekilleriyle birlikte halk, polisi ve belediyeyi sloganlarla protesto ediyor.



ODTÜ'de söküm saldırısı sırasında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı



14.40 ODTÜ'de yol çalışması tekrar başladı. Halk tepki gösteriyor.



14.10 CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın belediye çalışanları olarak alanda bulunanların hiçbirinin belediye kimlik kartı taşımadığını gündeme getirmesinin ardından halk belediye görevlilerine kimliklerini sorunca gerginlik yaşandı.



13.45 ODTÜ'de inşaatın ruhsatsız olduğu belgelendiğinden ekiplerin çalışması durduruldu. Milletvekilleri ile birlikte halk, nöbette.100. Yıl İnisiyatifi, bugün yaşananları protesto etmek için saat:19.00'da tüm Ankaralıları 100. Yıl'daki Migros'un önüne çağırıyor.



13.25 ODTÜ'de polisin sert müdahalesi sırasında Gençlik Muhalefetinden Halil İbrahim isimli bir ODTÜ öğrencisi yaralandı. Halil İbrahim'in başına aldığı darbeler nedeni ile travma geçirdiği ve Atatürk Eğitim Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Polis saldırısı sırasında 5 öğrenci de hafif yaralandı.



Direniş alanına CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner ve Aylin Nazlıaka da geldi. Milletvekilleri inşaat sahasına girerek iş makinalarının önüne geçti.



12.40 ODTÜ'de polis tekrar halka biber gazı ve joplarla saldırdı.



12.30 Başkent Dayanışması üyeleri, polislerin dozerler eşliğinde 'ODTÜ direniş alanına' gerçekleştirdiği müdahale ile 15'e yakın kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla ODTÜ A4 Kapısı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Hüseyin Aygün ve Aylin Nazlı Aka da katıldı. Açıklamada, 'Otoban yapma boşuna yıkacağız başına', 'Polis simit sat onurlu yaşa', 'Mahallemizi yıkanın villasını yıkarız' sloganları atıldı. Başkent Dayanışması adına açıklama yapan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, ODTÜ'de yapılanların hukuksuz olduğunu belirterek, yapılan yolun ODTÜ'ye zarar verdiğini söyledi. Amaçlarının ODTÜ'nün zarar görmemesi olduğunu belirten Hakkan, çalışmaların durdurulmasını istedi.



Açıklamadan sonra alanda bulunan Milletvekili Aylin Nazlıaka yıkımda görevli işçilere çalışma belge ve ruhsatlarını sordu. Herhangi bir belgeleri veya ruhsatları olmadığını söyleyen işçiler, gelen tepkiler üzerine alandan uzaklaştı. Öte yandan eylemciler ve CHP milletvekilleri yıkımın gerçekleştiği alana tekrar girdi. Hüseyin Aygün, polisleri aşarak dozerin önüne geçerek, çalışmaları durdurmaya çalıştı.



11.40 ODTÜ doğa direnişine destek için 100. Yıl İnisiyatifi, herkesi saat 19.00'da Migros önüne çağırdı.



11.00 Polis ağaçları savunanlara biber gazı ve jopla saldırırken belediye araçları da ağaçları sökmeye başladı.



10.50 Belediye alana ağaç söküm araçlarını getirdi. Bunun üzerine halk ağaçların sökümüne karşı toplandı. Bazı kişiler ağaçlara sarılarak kesime engel olmaya çalıştı. Alana çok sayıda çevik kuvvet girdi.



Çevik Kuvvet polisleri ağaçlara sarılan insanlara müdahale etmeye başladı. Polis halka gaz sıkarak müdahale etti. Halk tekrar toplanıyor.



09.30 Yol çalışması için bölgeye gelen dozerlere TOMA ve akrepler de eşilik etti.



ODTÜ’lüler ve 100. Yıl İnisiyatifi üyeleriyle polis arasında arbede çıktı. Olaylarda ilk belirlemelere göre 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 10 Nisan Karakolu'na götürüldüler. Desteğe giden 4 kişi de burada gözaltına alındı.


 

 

Vehaber Menu