Öğrencilerden İstanbul Üniversitesi'ne: Kesmeyeceğiz, öldürmeyeceğiz!

En son iki hayvanın bağlanarak öldürülmek istendiği İstanbul Üniversitesi'nde öğrenciler yönetimin tutumuna karşı imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasında öğrenciler zorla cinayet işlemek istemediklerini belirtti.
Öğrencilerden İstanbul Üniversitesi'ne: Kesmeyeceğiz, öldürmeyeceğiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-02-02 02:01:03    

En son iki hayvanın ayaklarının bağlanarak öldürülmek istendiği İstanbul Üniversitesi'nde öğrenciler zorla cinayet işlemek istemediklerini belirterek kesim derslerinden muafiyet talep etti.  Alternatif yöntem de sunan öğrenciler imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi;

YÖK'e bağlı üniversitelerin ilgili fakültelerinde zorunlu hayvan diseksiyon (kesim) derslerine ve laboratuvar uygulamalarına karşı vicdani ret hakkı ve derslerden muafiyet talep ediyorum.

İlgili derslerin uygulamaları için her dönem hayvanların tekrar tekar kesimi hayvan haklarının ve yaşam hakkının ihlalidir. Şimdiye değin binlerce hayvan 'bilim' adı altında katledilmiştir. Bu derslerin similasyonlana/video gösterimine dayalı işlenmesini ve öğrencilere özgür iradeleri doğrultusunda, diğer canlıların yaşam haklarına ve beden bütünlüklerine tecavüz eden uygulamalara karşı (öldürme, deney yapma gibi) vicdani ret hakkı tanınmasını ve ilgili derslerden muaf tutulmalarını sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyorum.