Öğrencilerin sosyal medya paylaşımları disiplin nedeni!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Öğrencilerin sosyal medya paylaşımları disiplin nedeni!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hürriyet’ten Gamze Kolcu’nun haberine göre MEB Yönetmeliği’ndeki değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı. Değişikliklere göre artık sosyal medya hesaplarından “bölücü”, “yıkıcı”, “ahlak dışı”, ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içerikler paylaşan öğrenciler okuldan atılacak. Atılan öğrenciler geri dönemeyecek. Ancak yine sosyal medya üzerinden iftira atıp sarkıntılık yapanlara uzaklaştırma cezası verilecek. Üstelik okulda çekilen görüntü ve fotoğrafları paylaşanlar da disipline sevk edilecek.

“Milli değer” vurgusu
Milli ve manevi değerlerin yanı sıra genel ahlak ve adaba uygun olmayan, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışlarda bulunmak da okuldan uzaklaştırma nedeni olarak sayıldı.

Değişikliğe göre devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma süresi de 45 günden 30 güne indirildi.

Nakiller aylık yapılacak
Eski yönetmeliğe göre haftalık yapılan nakiller artık aylık yapılacak. Okullar, ayın son iş gününde velilerin bir ay boyunca yaptığı nakil başvurularının listesini yayımlayacak.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü