Öğretmeninin tecavüzüne uğrayan Cansel intihar etti!

Kayseri'de 18 yaşındaki Cansel Buse Kınalı, matematik öğretmeni Bayram Özcan tarafından tecavüze uğradı.
Öğretmeninin tecavüzüne uğrayan Cansel intihar etti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kayseri'de bulunan Melikgazi Lisesi öğrencisi Cansel Buse Kınalı, matematik öğretmeni Bayram Özcan tarafından tecavüze uğradı. Cansel, yaşadığı saldırıyı arkadaşları ve öğretmenlerine anlattı. Hürriyet'ten Sertaç Virancık'ın haberine göre, okul yönetiminin olayın üzerini kapatmak istediği öne sürüldü. Şikayetlerinden sonuç alamayan Cansel, çarşamba günü evinde babasının tabancasıyla kendisini başından vurdu. Ağır yaralanan Cansel, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Cansel Kırşehir’de toprağa verildi.

Cansel’in ailesi olayla ilgili şöyle konuştu: “Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Matematik öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi’nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız.”

'ERKEKLERİ TAHRİK ETMESEYDİ'

Cansel'in intiharının ardından Twitter'da açılan #canseliçinsuçma etiketine cinsiyetçi bir yorum yapıldı. Hüseyin Öztürk adlı Twitter kullanıcısının tecavüzcüyü haklı çıkartmaya çalışan tweeti şöyle;

Cansel'in ablası: Herkes hesap verecek!

İntihar eden lise öğrencisinin ablası C.K. de, "Şikayet edilmesi gereken her yer ve kişiler hakkında şikayette bulunacağız. Okul yönetimi de bununla ilgili hesap verecek. Bu olayla ilgili suçu bulunan herkes adalet önünde hesap verecek. Acımız taze, halen kardeşimizin acısını yaşıyoruz. Sosyal medyadan da destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ancak şu an kimseyle görüşecek durumumuz yok' diye konuştu.