Okullarda yeni dönemde neler değişti?

Okul zili ile birlikte öğrenciler boş sınıfları ve sıraları dolduracak, dersler başlayacak. Yeni dönem için çok sayıda yenilik de hayata geçirildi.
Okullarda yeni dönemde neler değişti?
2023-09-11 07:31:52   Güncelleme: 2023-09-11 07:31:52    

Yeni düzenlemeye göre tüm ülkede uygulama birliği sağlamak için orta öğretimde uygulamalı sınavlar hariç, yazılı sınavlar belirlenen ortak tarihlerde yapılacak. Yani okullarda yer alan aynı sınıftaki tüm şubeler ilgili derslerde aynı soruları yanıtlamak için eş zamanlı olarak sınava girecek. Liselerde sınavlar yazılı olacak.

50 başarı puan yeterli olmayacak

Artık 50 başarı puanı sınıf geçmek için yeterli olmayacak. Yıl sonu başarı puanı 50 olan ve sadece 1 dersten başarısız olanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Ortalaması 50 olan öğrencilerden 3 dersten başarısız olanlar ise sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.

Devamsızlık geri geldi 

Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu velisine bildirilecek, gerekirse veli okula çağrılacak. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşmayan öğrenciler başarı puanlarına da bakılarak bir üst sınıfa geçebilecek.

Cep telefonu yasağı 

Yeni dönem için bir diğer yenilik de cep telefonu yasağı. Artık öğrenciler cep telefonlarıyla derse giremeyecek. Öğretmenler de sınıfta cep telefonu ile vakit geçirmeyecek.

İlkokullarda yazılı sınav yapılmayacak

Okul öncesi ve İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda değerlendirme sınavla yapılmayacak. Yani ilkokulda yazılı sınavlar tamamen kaldırıldı.