Öldürülen katırlar için vicdani ret açıklaması!

Şırnak Roboski'de askerlerin öldürdüğü katırlar nedeniyle Yeryüzüne Özgürlük Derneği öncülüğünde vicdani ret çağrısı yapılacak.
Öldürülen katırlar için vicdani ret açıklaması!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-02-02 05:35:47    

Yeryüzüne Özgürlük Derneği  Roboski'de öldürülen katırlar nedeniyle basın açıklaması ve vicdani ret açıklaması gerçekleştirecek. Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'Şırnak Roboski'de katır katliamı devam ediyor. Son olarak dün, bir askerî birlik tarafından köye açılan ateşte, 8 katır daha hayatını kaybetti. Bitmek bilmeyen bu katliamlar ile ilgili olarak, bir basın toplantısı düzenleyip katırların öldürülmesinde sorumlu bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, katliamları meşrulaştıran devleti, sürdürdüğü tüm katliamlar nedeniyle teşhir edeceğiz. Konuyla ilgili yaptığımız suç duyurusu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili tarafımıza ulaşan cevabı da kamuoyu ile paylaşacağız.

Basın açıklamasının ardından Yeryüzüne Özgürlük Derneği olarak, son yaşanan katır katliamı ile ilişkili bir şekilde, duyarlı hayvan hakları/özgürlüğü aktivistleri ve tüm muhalif kesimlere vicdani ret çağrısında bulunacağız.

3 Temmuz Cuma günü, saat 13:00'da, Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde düzenleyeceğimiz basın toplantısına lütfen siz de gelin. Basın toplantısında, vicdanî reddini açıklamak isteyen dostlarımız bizimle yeryuzuneozgurluk@gmail.com adresinden iletişim kurabilir.'

YERYÜZÜNE ÖZGÜRLÜK DERNEĞİ & HAYVAN HAKLARI İZLEME KOMİTESİ

YER: Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi
ADRES: Kuloğlu Mah. Güllabici sokak No: 16 Daire: 3 (girişin üstü) Cihangir / Istanbul
TARİH: 3 Temmuz 2015, Cuma
SAAT: 13:00

* Basın toplantısının yapılacağı adrese ait iletişim bilgileri: http://www.sarm-nvrc.org/304let304350304m.html

* Basın toplantımızdan önce, saat 11:00'da, Kuzey Ormanları Savunması'nın ve İstanbul Kent Savunması'nın katil projelerle ilgili olarak, Beyoğlu Sineması'nda düzenleyeceği basın toplantısına katılacağız.