Ömer Çelik: Mescid-i Aksa ve Kudüs kırmızı çizgimizdir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor. Çelik, 'Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün kırmızı çizgimiz olduğunun bilinmesini istiyoruz. Mescid-i Aksa'nın statüsü dokunulmazdır' dedi.
Ömer Çelik: Mescid-i Aksa ve Kudüs kırmızı çizgimizdir
2022-04-18 18:53:28   Güncelleme: 2022-04-18 18:56:12    

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye, Pençe-Kilit Harekatı'nı başlattı. Burada BM'nin ilgili maddesinin bize sağladığı haklardan faydalanarak, bu operasyonu gerçekleştiriyoruz. Operasyonu BM'nin 51. maddesine dayanarak yapıyoruz. Mehmetçiğin hedefine ulaşacağından şüphemiz yok.

İstanbul'daki müzakere sürecinin desteklenmesi bu süreçte çok önemlidir. Nitekim, Putin ile görüşme yapan Avusturya Başbakanı şu açıklamayı yaptı: 'Beni memnun eden tek şey Putin'in İstanbul görüşmelerine katılabileceğini açıklamasıdır' Türkiye bu süreçte tüm müzakerelerin yükünü omzuna almıştır.

804 hastanenin yoğun bakımında Kovid-19 hastasının kalmaması sevindirici bir olaydır. Sağlık çalışanlarımızın fedakarlıklarına müteşekkiriz. Türkiye'nin sağlık konusunda kabiliyeti, donanımının yüksek olması ve Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçen şehir hastaneleri gibi büyük adımların olması, pandemi sırasında diğer ülkeler arasından başarıyla çıkmamızı sağladı. Normalleşme, sağlık çalışanlarının çabası sayesinde oldu.