Ömer Çelik partisinin Hamas'ın saldırılarını doğru bulmadığını açıkladı: Prensip olarak her türlü sivil ölüme karşıyız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Partide yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belli oldu. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, İsrail-Filistin gerilimine ilişkin gelen soruya ise 'Yakından takip ediyoruz. Prensip olarak her türlü sivil ölümlerine karşıyız' cevabını verdi.
Ömer Çelik partisinin Hamas'ın saldırılarını doğru bulmadığını açıkladı: Prensip olarak her türlü sivil ölüme karşıyız
2023-10-07 20:27:55   Güncelleme: 2023-10-07 20:27:55    

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ardından gerçekleştirilen ve 3 saat 45 dakika süren yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Merkez Yürütme Kurulu belirlendi. MYK'da yer alan 18 üyeden 14'ü görevine devam edecek.

Genel Başkanvekili Efkan Ala, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK'da yerini koruyan isimler oldu.

Çiğdem Karaaslan, Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı; Mustafa Şen, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Başkanlığı; Fatih Şahin de Genel Sekreterlik görevini sürdürecek.

Yeni MYK'de yer alan 4 isimden eski Ekonomi Bakanı ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Binali Yıldırım'ın yerine Genel Başkanvekili oldu.

Sosyal Politikalar Başkanlığı görevine Jülide Sarıeroğlu'nun yerine eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi İşleri Başkanlığı görevine Nurettin Canikli'nin yerine Nihat Zeybekci, İnsan Hakları Başkanlığı görevine de Mehmet Ali Zengin'in yerine gazeteci Hasan Basri Yalçın getirildi.

NTV'de yer alan habere göre Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.

Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Muhalefet partilerinde değişim tartışmaları yapılırken, AK Parti ve Cumhur İttifakı toplumun istikrar talebini kucaklayacak siyasi iradeyi göstermektedir.

Cumhurbaşkanımız toplantının sonunda MYK üyelerini açıkladı. Bundan sonrasında önümüzdeki günlerde ilk MKYK toplantımızı gerçekleştireceğiz. Şimdiye kadar görev yapan arkadaşlarımız, kıymetli görevler icra ettiler. Hepsine teşekkür ediyoruz.

Bütün birimlerimiz açısından AK Parti, kongresini de gerçekleştirerek yerel seçime hazır hale gelmiştir.

'Prensip olarak her türlü sivil ölüme karşıyız'

(İsrail-Filistin gerilimini) Yakından takip ediyoruz. Prensip olarak her türlü sivil ölüme karşıyız. Sivillerin kaybına yol açacak şiddetten uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz.

İtidal önemlidir. Karşılıklı olarak şiddetin artması sonucu durum daha vahim olacaktır. Barış ve huzur ortamı gerektiğini ifade ediyoruz. Şiddetin daha fazla tırmanmasından kaygı duyduğumuzu ifade ediyoruz. Tarafları şiddeti tırmandırmaktan uzak durmaya davet ediyoruz.'