Önlem alınmayan inşaatlar tehlike saçıyor!

Bir çok inşaat çalışmasında vatandaşların can güvenliği için alınması gereken tedbirlerin alınmadığı ortaya çıktı
Önlem alınmayan inşaatlar tehlike saçıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ecem Parlayan/Vehaber

İnşaat çalışmalarında uygulanması gereken güvenlik şeridi, ruhsat tabelasının asılması gibi bir çok güvenlik önleminin alınmadığı, güvenlik önlemi almayan inşaat şirketleri için caydırıcı herhangi bir cezai uygulamanın yapılmadığı tespit edildi.

 

Avcılar’da evinin bahçesinin yanında yapılan inşaat kazısında sınır ihlali yapılarak bahçesinin altı kazılan A.S isimli vatandaşın  10 metrelik inşaat çukuruna düşerek yaralanmasının ardından kendi lehine tutulan tutanakta güvenlik şeridinin bulunmaması,  ruhsat tabelasının asılmaması ve kişinin özel mülkünün gaspı durumları oluştuğu halde inşaatın yapımına devam edildi ve A.S isimli vatandaşın açtığı dava sorumlu kişi İbrahim Gümüş'ün lehine “adres yetersizliği” gerekçesiyle geri çevrildi.

 

UYARI BULUNMAYAN, İNŞAAT OLDUĞU ANLAŞILMAYAN ÇUKURLAR

 

İnşaat alanlarının bir çoğu gezildiğinde ruhsat tabelası yok, güvenlik şeridi ise ya hiç çekilmemiş ya da koparılmış güvenlik şeritleri yenilenmemiş.

 

KURALLAR KAĞIT ÜZERİNDE KALIYOR

 

İnşaatlar gezildiğinde vatandaşların can güvenliği için uygulanması gereken güvenlik tedbirlerinin kağıt üzerinde kaldığı görülüyor

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü