Onur Kanlı'ya köpekleri dövüştürdüğü gerekçesiyle tepki yağdı!

Köpek ticareti yapan Onur Kanlı isminde bir kişiye köpeklerin kulağını keserek dövüştürdüğü gerekçesiyle sosyal medya platformu Facebook üzerinden tepki yağdı.
Onur Kanlı'ya köpekleri dövüştürdüğü gerekçesiyle tepki yağdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İzmir Aliağa'da yaşadığı öğrenilen ve köpek ticareti yapan Onur Kanlı'ya çiftlikte bulunan köpeklerin kulaklarını keserek dövüştürdüğü gerekçesiyle hayvan hakları savunucuları tepki gösterdi. Youtube'da "Onur Kanlı köpek dövüşü" başlığında da videoları da bulunan Kanlı, köpekleri dövüştürmediğini iddia ederek kendini savundu. Hayvan hakları savunucuları görüntüler eşliğinde savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Çiftlikteki köpeklerin hepsinin kulaklarının kesik olduğunu belirten hayvan hakları savunucuları iki ayrı suçtan suç duyurusunda bulunacaklarını belirtirken Onur Kanlı suçlamaları reddetti.

Diğer yandan Geçtiğimiz günler Manisa'da köpeğin kulağını kesen A. B' ye 2 bin 121 lira para cezası kesilmişti. A.B., ekiplere köpeğin kendisine ait olduğunu ve bu işlemi köyde hep yaptıklarını söylerken 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 8'inci maddesi 'ev ve süs hayvanların dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır' maddesinden işlem yapılan A.B ceza almıştı.

 

Köpeğin kulağını kesti 2 bin lira ceza aldı

Vehaber Menu