Oy oranı 0,5 çıkan Özdağ'dan anket şirketine: Sahibi benden para istedi

Metropoll Araştırma’nın son anketinde partisinin oyu yüzde 0,5 çıkan Ümit Özdağ, Özer Sencar’ın kendisinden para talebinde bulunduğunu iddia etti.
Oy oranı 0,5 çıkan Özdağ'dan anket şirketine: Sahibi benden para istedi
2022-05-03 18:38:52   Güncelleme: 2022-05-03 18:38:52    

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sencer Özer'in sahibi olduğu Metropoll Araştırma'nın yapmış olduğu ankette Zafer Partisi'nin oy oranının yüzde 0,5 olarak açıklamasına tepki gösterdi. Özdağ, Zafer Partisi'nin oylarının başka partilere dağıtıldığını öne sürerek, Özer'in kendisinden daha öncesinde para talebinde bulduğunu iddia etti.  

Özdağ’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

'Sencer Özer/Metropol anket değil, siyaset mühendisliği yapıyor. Sahadan gelen Zafer Partisi’nin oylarını başka partilere dağıtıyor. HDP-Millet ittifakını sağlamak için çalışıyor. İYİ Parti milletvekili iken bana 'HDP ile işbirliğine karşı çıkmayın. Erdoğan başka türlü gitmez' demişti.
S. Özer’in Zafer oylarını başka partilere dağıtmasının 2. Nedeni 2019 yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti Gaziantep Bld BŞK adayının yaptırdığı ve ödemediği 30 bin TL’yi benden istemesi. Ben de ödeme yapmayı reddettim. Zafer Partisi kurulurken tekrar aradı ve istedi, yine reddettim.'