'Oyum Kılıçdaroğlu'na' diyen A Haber çalışanı işten çıkarıldı: Erdoğan'ı desteklemeyeceğimi, ekonominin akıl dışı olduğunu söyledim

A Haber kameramanı Nihat Fındıklı, siyasi görüşü nedeniyle işten çıkarıldığını iddia etti. Fındıklı, 'Seçimde Erdoğan'ı desteklemeyeceğimi söyledim üç gün içinde çıkarıldım' dedi.
2023-04-05 13:04:32   Güncelleme: 2023-04-05 13:04:32    

Eylül 2020'de Turkuvaz Medya bünyesinde yayın yapan A Haber’de işe başlayan kameraman Nihat Fındıklı, seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemeyeceğini söylediği için üç gün içinde işten çıkarıldığını öne sürdü. 

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Fındıklı, şunları kaydetti:

'Herkese merhaba A Haber'den muhalif olduğum gerekçesiyle atıldım, sesimin duyulmasını istiyorum, seçimde Erdoğan'ı desteklemeyeceğimi söyledim üç gün içinde çıkarıldım. Oyum dürüst insan @kilicdarogluk Bey'e. Bedel ödemem gerekirse öderim kararından asla dönmem.

2020 Eylül aydında girdiğim A haberden Erdoğan'ı eleştirmem sebebiyle çıkarıldım, oyumun @kilicdarogluk'a gideceğini ekonominin, depremde olanların akıl dışı olduğunu söyledim ve hızlıca kovuldum.'

Kameramanın eşi Zerrin Fındıklı da eşinin paylaşımına, 'Eşim uzun süreli bir işsizlik sonucunda böyle bir iş teklifi alınca değerlendirdi. Çalıştığı süre boyunca da işini hakkıyla yaptı, yani ne çekilmesi gerekiyorsa en doğru kadrajı kurarak işini yaptı...' yorumunu yaptı.