Oyuncu Orhan Aydın'ın kızı Eylem Şafak Aydın'ın bulunduğu enkazda gönüllüler çalışma başlattı

Oyuncu Orhan Aydın'ın kızı Eylem Şafak Aydın'ın bulunduğu enkazda gönüllüler çalışma başlattı
2023-02-09 19:07:26   Güncelleme: 2023-02-10 17:42:59    

Ayşe Fitnat Hanım Caddesi, Parlar Apartmanı, No : 5 Hatay-Merkez adresinde günlerce baba Orhan Aydın'ın yardım beklediği bölgede AFAD'ın izin prosedürünün aşıldığı, çalışmada kullanılan malzemelerin ve personelin yetersiz kaldığı öğrenildi. Bölgeye 50 tonluk vinç, termal kamera, jeneratör, ışıklandırma gerektiği bilgisi paylaşıldı.

Aydın Halk TV'de Şule Aydın ve Barış Pehlivan'ın yayınına katılarak yaşadıklarını anlattı.

Aydın Adana üzerinden Hatay'a gelmeyi planladığını, ancak kardan dolayı yollar kapalı olduğundan karayolu üzerinden yola çıkamadığını, uçaklarda da yer olmadığı için ancak dün yola çıkabildiğini anlattı. Aydın, 'Bu sefer Sabiha Gökçen Havaalanı'nda 6 saat beklemek zorunda kaldım, Recep Tayyip Erdoğan Adana'ya geleceği için uçaklar kalkmadı!' diyerek isyan etti.

'AFAD kendisi afet durumunda'

Adana Havalimanı'ndan Hatay'a 9 saatte gelebildiğini anlatan Aydın, yolda gördüğü yardım tırlarına değinerek, 'Canlarını koymuşlar o kasaların içerisine' diyerek vatandaşların seferberliğine dikkat çekti. 'Belen yaylasını çıkmaya başladığımdan itibaren simsiyah bir ova gördüm. O ovayı hepimiz biliyoruz, adı Amik Ovası'dır. Ovanın ortasında bir Amik Gölü vardı. O gölü kim kuruttu, onun üzerine kim havalimanını yaptıysa yaşadığımız sürecin sebebi odur' diyen Aydın, 'Bu ahlaksızlıktır! 21. yüzyılın ahlaksızlığıdır. Yaşatılan da esas olarak budur' diye devam etti.

Yardım konusunda sıkıntıların olduğunu dile getiren Aydın, 'Yalvarıyoruz yine yok, gerginleşiyoruz yine yok, dostları araya sokuyoruz yine yok. Çünkü AFAD kendisi afet durumunda, benim gördüğüm odur! Asıl kurtarılması gereken AFAD organizasyonu, bir organizasyon yok. Kentte kriz masası var deniyor, bir kriz zaması yok' diyerek isyan etti.

'Gerekirse valiliğe yalnız başıma yürürüm!'

Devletin afet bölgesine vinç sağlaması gerektiğini vurgulayan Aydın, '7 katlı bina yapılmasına izin vermişsin, 7 katlı binanın altındaki canlar için tek bir çaba harcamıyorsun' dedi. Aydın, kızının canlı olduğunun bilindiğini, en son gündüz saatlerinde enkazdan ses alındığını söyledi. Çaresizlik hissettiğini söyleyen Aydın, 'Ben 50 yıldır bu ülkeye sanat üretiyorum, ben kızımı almadan buradan gitmem. Eylem yaparım, gerekirse valiliğe yalnız başıma yürürüm!' diyerek kızı için mücadele edeceğinin altını çizdi.