Oyuncuları çıldırtan en zor yönetmenler!

Bu yönetmenler, oyuncuları çıldırmanın eşiğine getirmeleriyle biliniyor.
Oyuncuları çıldırtan en zor yönetmenler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Stanley Kubrick

The Shining’in (Cinnet) setinde Shelley Duvall’e öyle çok çektirmiş ki oyuncunun saçları dökülmüş ve stres nedeniyle ciddi şekilde hasta olmuş. Jack Nicholson'ın kapıya baltayla girme sahnesi ise yönetmenin memnuniyetsizliği yüzünden tam 127 kez tekrar çekilmiş. Son filmi Eyes Wide Shut (Gözü Tamamen Kapalı) ise ustanın her detaya aşırı takılması yüzünden şişirilmiş ve bütçe fena halde aşılmış.  

Werner Herzog

Yeni Alman sinemasının başarılı yönetmeni de kendine has ‘deliliklerden’ muzdarip. Yönetmenin, oyuncularını seti bırakıp gitmeleri halinde vurmakla tehdit ettiği biliniyor. Bir keresinde de ekibini aktif bir volkanın kıyısına götürüp patlamadan önce çekim yapmaya zorladığı da söylenmekte. 

Oliver Stone

Oliver Stone birlikte çalışılması o kadar zor bir yönetmen ki, bazı oyuncular “Oliver Stone’la çalıştım ve hâlâ hayattayım” yazılı tişörtler giyiyorlarmış. Savages (Vahşiler) filminin çekimleri sırasında oyuncu Blake Lively tüm sete bu tişörtlerden almış. Çünkü ekibin iyi bir hediyeye ihtiyacı varmış. Oliver Stone için bu tutum yeni değil. Önceki tüm başarılı filmleri de bu korkunç atmosferde geçiyormuş. 

James Cameron

James Cameron herkesin kendi kadar çılgın olmasını bekliyor. Eğer bir kameraman, helikopterde çekim yaparken aşağı sarkmaktan korkuyorsa, James Cameron kamerayı devralıp çekime devam etmekten geri durmuyor.

Lars Von Trier

Lars Von Trier’nin sette oyuncularını delirten bir tiran gibi davrandığı biliniyor. Yönetmen, Dancer In The Dark (Karanlıkta Dans) filminde Björk’ün tepesini öyle attırmış ki şarkıcı bir daha oyunculuk yapmaya tövbe etmiş. Björk filmin çekimleri bittikten kısa bir süre sonra Trier'le karşılaştıklarında ayağına tükürerek onun için bir şarkı besteleyeceğini söylemiş.

David Fincher

Yetenekli yönetmen David Fincher da oyuncularını çıldırtan yönetmenlerden biri. Robert Downey Jr.’ın, Zodiac’ın setinde yaptığı ‘çiş grevi’ epey konuşulmuştu. Yönetmenin bitmek bilmeyen tekrarları yüzünden tuvalete gidecek vakit bulamamaktan yakınan oyuncu, idrarını kavanozlara yapmış ve protesto olarak bunları ortalığa döküp saçmış. 

Vehaber Menu