Özdağ: 900 bin Suriyeli oy kullanmaları için Türk vatandaşlığına alındı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’deki Suriyeli ve diğer yabancı ülke vatandaşlarının ülkelerine dönmeleri için çalışma başlatacaklarını söyledi. Özdağ, erken seçim tartışmaları sürerken '900 bin Suriyeli oy kullanmaları için Türk vatandaşlığına alındı' dedi.
Özdağ:  900 bin Suriyeli oy kullanmaları için Türk vatandaşlığına alındı
2021-12-16 10:41:36   Güncelleme: 2021-12-16 10:41:36    

'İktidar Türk milletinin var olma iradesini adeta planlı bir şekilde kırmak istiyorlar' diyen Özdağ, Danimarka’nın, iltica hakkı verdiği Suriyeli sığınmacıları geri yolladığını aktardı ve şunları söyledi: 'Türkiye’nin geçici koruma altında sığınmacı hakkı verdiği insanları yollayamaması için uluslararası hukuk açısından hiçbir engel yok. Kim ‘Türkiye sığınmacıları yollayamaz’ diyorsa, yalan söylüyor. Türkiye’nin verdiği geçici sığınma statüsü Suriye’ de iç savaş sürdüğü sürece geçerlidir'

'SEÇİMLERİ ETKİLİYORLAR'

'900 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini biliyoruz. AKP, seçim sonuçlarını etkilemek için bu rakamı daha yukarı aldırmaya çalışıyor' diyen Ümit Özdağ iddiasını şöyle sürdürdü:

'Erdoğan hızlıca vatandaşlık veriyor. Zafer Partisi olarak gelecek hafta TMBB’ye sunacağımız yasa teklifinde vatandaşlık verilenlere, hangi ulustan olursa olsun 10 sene süreyle oy kullanama hakkı verilmemesini isteyeceğiz. 2023 seçimlerinden sonra bu vatandaşlıkların tamamını kanunluğa uygunluk açısından denetleyeceğiz. Erdoğan’ın kafasında başka bir proje daha var. Suriye’nin kuzeyinde Türk ordusunun kontrol ettiği bölgelerde, uluslararası konjonktür ve pazarlıklar izin verirse bölgeyi Hatay gibi ilhak etmek istiyor.

Planlamayı yaptık. Önce Türkiye, İran ve Rusya arasında yapılan, Birleşmiş Milletler’e (BM) bildirilen bir anlaşma var: Suriyeli sığınmacıların ülkelerine döndükleri zaman hangi köyden, İlden, adresten geldiyse o adrese dönmeleri kabul ediliyor. Bu anlaşmayı esas alarak Şam’la görüşüp Suriyelilerin geri dönüş süreci için anlaşacağız'

Vehaber Menu