Özdağ: Gerçek solculara saygım büyüktür solcu liberaller ise deve kuşu gibidir, ne devedir ne kuş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında, 'Türkiye'de başta Selefi, FETÖ, PKK belasından sonra liberal solcular geliyor. Bunlar FETÖ, PKK ile de işbirliğine geliyorlar. Gerçek sola benim saygım var. Fakat bunların vatanı yok. Çok rahatlıkla söylüyorum; canları cehenneme, cürümleri kadar yer yakarlar' dedi.
 Özdağ: Gerçek solculara saygım büyüktür solcu liberaller ise deve kuşu gibidir, ne devedir ne kuş
2022-04-26 23:27:17   Güncelleme: 2022-04-26 23:27:17    

Habertürk'te Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, açıklamalarda bulundu.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
Dün bir basın toplantısında bu konuya açıklık getirdim. Burada da tekrarlıyım. Neden Mansur Yavaş Bey'i adaylığa davet ettik? Aday göstermedik. Gördüğümüz bütün temaslarımızdan Mansur Bey'in aday olduğu takdirde kazanma ihtimali çok çok çok yüksek olan tek kişi. Bu doğru mu, yanlış mı onu tartışmıyoruz. Ama Mansur Bey ismini biz göreve davet ettikten sonra yapılan bütün kamuoyu araştırmaları da, muazzam bir destek olduğunu ve bu desteğin sadece bir ittifakın seçmeniyle sınırlı olmayıp, bütün siyasi partilere oy veren AK Parti dahil seçmenden oy alabileceğini gösterdi.

Zafer Partisi Mansur Bey'in ismini açıklanır, Mansur Bey yıpranır deniyor yapmayın! Bundan sonra Mansur Bey'e ne yaparsanız yapın, hadi tutukladınız içeri attınız. Seçim kampanyası yapmadan, bir demeç vermeden hapishaneden Cumhurbaşkanlığı sarayına gider. Artık Türk halkını psikolojik operasyonlarla, 'şunu yaparım, yıpratırım' diye bir Türkiye yok. Yapacakları Ankara hakkında tutmadı. O gün tutmayan 2023 seçimlerinde hiç tutmaz. Biz burada tasfiye edilmek ismi gündeme getirerek, Türk halkının büyük desteğinin nasıl oluştuğunu bütün dünyaya göstermiş olduk.

'MANSUR BEY'İN İSMİ SEÇİLMEYEBİLİR, O MASADAN BAŞKA İSİM ÇIKABİLİR'

Bundan sonra yine Mansur Bey'in ismi seçilmeyebilir; o masadan başka isim çıkabilir. Hangi ismin çıkacağını tahmin ediyoruz. Eğer Mansur Bey'in ismi çıkmaz, kaybetme ihtimali yüksek olan aday ismi çıkmazsa, biz o zaman Mansur Bey'e teklif getiririz. Kabul ederse, onur duyarız, bizim adayımız olur. 100 bin değil, 5 milyon imza toplarız. Kabul etmezse de kaybetmesi yüksek olan bir adayın çıkması durumunda, vatanseverlerin, Atatürkçülerin gönül rahatlığıyla bir adayı çıkarır ve gösteririz.
Basına yaptığı açıklamalardan anlıyoruz ki, aday gösterilirse kabul edecek. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Mansur Bey Ankara belediyesine devam etsin' deme lüksü yok. Eğer Mansur Bey yerine kendi çıkarsa çok net Erdoğan'dan sonra en iyi AK Partili olanın Kemal Bey olduğunu anlarız. Ben bu açıklamayı yaptıktan sonra CHP Genel Merkezi'nde nefret edildiğimi biliyorum. Orada da dostlarım var. 'Hocam Mansur Bey konusunda ısrarcı olmayın' dediler. Telefonla aradıkları için kayıtlara girmiştir. 'Bizdeki bütün anketler gösteriyor, kim aday olursa olsun kazanır' diyorlar. Bence öyle değil. Bu düşüncenin bizi ikinci Ekmeleddin vakasıyla karşı karşıya bırakacağını düşünüyorum.

Ben 90'lı yıllarda çok anket yaptım. Stratejik anketler yaptım ama siyasi partiler analizleri de yaptım. Değişik siyasi partilerden insanlarla temas halinde oluyorsunuz ve seçmenin tepkisini görüyorsunuz. AK Parti'den ayrılıp, Zafer Partisi'ne oy verme kararı almış olan seçmenler var. Bu seçmenin ilk sorusu şu oluyor; ikinci turda Erdoğan'ı mı; yoksa Kılıçdaroğlu'nu mu destekleyeceksiniz? Bu çok stratejik soru. Zafer Partisi'ne oy verecek ama Kılıçdaroğlu'na oy vermeyecek. Kılıçdaroğlu siyasi hayatının en büyük iyiliğini Türkiye ve partisine yapmak istiyorsa aday olmasın. 20 yıldan bu yana Erdoğan yönetiminde çok yorulmuş bir Türkiye'nin vatandaşı olarak söylüyorum. Bu kampanya sürecinin çok sert geçeceği anlaşılıyor.

Dün Gezi ile ilgili çıkan karar bunun göstergesi. Birilerin sokağa çıkması isteniyor ve bu tuzağa anlaşılan düşecekler de var. Bugün Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını izledim. Tam Erdoğan'ın istediğini yapıyor; şöyle yaparız, böyle yaparız' diye. Halbuki Mansur Yavaş, sadece Millet İttifakı'nın adayı değil. Sahada görülen o ki, Rizeli gazeteci bir vatandaş diyelim, 'Hocam Fındıklı'nın köylerinde bana Mansur Yavaş'ı soruyorlar' diyor. Mansur Bey AK Parti, MHP, CHP, Zafer Partisi'nden oy alıyor. Ayrıca söylenenin aksine HDP'den de oy alıyor.

Hal böyle iken 'Gelin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Bey'i çıkartın' diyoruz. Parlamentoda temsil edilmeyen pek çok parti de Mansur Bey aday olunca çıkacaktır ortaya. Ümit Özdağ 'Mansur Bey için Mansur Bey'den fazla çalışıyor' diyebilirler. Biz Mansur Bey'e değil Türkiye'nin iyiliği için çalışıyoruz. Geçişi doğru yönetecek bir kişi olması gerekir. Biz onun için mücadele ediyoruz.

Vehaber Menu