Özdağ’dan İsrail’in diplomatları çekme kararı sonrası uyarı: Türkiye hazırlıklara başlamak zorunda

İsrail’in diplomatlarını Türkiye’den çekme kararını değerlendiren Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ 'Türkiye iç ve dış güvenliği için hazırlıklara başlamak zorundadır' dedi.
Özdağ’dan İsrail’in diplomatları çekme kararı sonrası uyarı: Türkiye hazırlıklara başlamak zorunda
2023-10-20 06:39:09   Güncelleme: 2023-10-20 06:39:09    

Hamas-İsrail savaşı sürerken, İsrail karşı protestoların sürdüğü Türkiye’den büyükelçi dahil olmak üzere tüm diplomatlarını çekme kararı aldı. İHA’da yer alan habere göre diplomatların iki ülke arasındaki diplomatik kriz sebebiyle değil, güvenlik endişeleri sebebiyle ülkeyi terk edecekleri açıklandı.

İsrail’in kararı sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hükümete uyarılarda bulunmuş oldu. 'İsrail’in Ankara dahil bölgedeki tüm büyükelçiliklerden diplomatlarını geri çekmesinin bir kaç anlamı var' diyen Özdağ, X hesabından yaptığı paylaşımın devamında şunları kaydetti:

'1)İsrail Gazze’de korkunç eylemler hazırlığı içinde ve sınır dışı edilmek yerine kendisi ön alarak geri çekiyor.

2)İsrail savaşı bölgeye yayacak ve bu süreçte hiç bir diplomatik ilişkiyi ilgi duymuyor.

3) İsrail savaşın bölgeye yayılma ihtimalini göz önünde tutarak bu adımı attı.

Özetle İsrail’in bu adımı önümüzdeki sürecin çok zor olacağını gösteriyor. Türkiye iç ve dış güvenliği için hazırlıklara başlamak zorundadır. Tekrar ediyoruz. Toplumu germeyin, bölmeyin. Askeri yargı ve askeri sağlık sistemi ve hastaneler yasalarını hızla TBMM’ye sevk edin.