Özel: Süreç, 15 Temmuz’un siyasi açıdan araçsallaştırma sürecine evrildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişiminin beşinci yıldönümünde TBMM’de özel oturum yapılmamasına tepki gösterdi.
Özel: Süreç, 15 Temmuz’un siyasi açıdan araçsallaştırma sürecine evrildi
2021-07-15 15:44:12   Güncelleme: 2021-07-15 15:44:12    

Özel, 'Yapılan özel oturumlara eksiksiz iştirak ettik. Ancak süreç, 15 Temmuz’un siyasi açıdan araçsallaştırma sürecine evrildi' diye konuştu.

Özel, darbe girişimi gecesindeki duruşlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ettiğine bizzat tanıklık ettiğini ve darbeye karşı bildirinin Meclis’teki sığınakta bütün milletvekilleriyle birlikte yazıldığını kaydetti.

CHP’li milletvekilleriyle birlikte TBMM’deki 15 Temmuz Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan ve anıta karanfil bırakan Özel şunları söyledi:

Yapılan özel oturumlara eksiksiz iştirak ettik. Ancak süreç, 15 Temmuz’un siyasi açıdan araçsallaştırma sürecine evrildi. Bazı ittifaklar o günü kendi doğum günleri olarak ilan ettiler. 15 Temmuz’u hep birlikte sahiplenme yerine bizim 15 Temmuzumuz ve siz yoktunuz biçimine dönüştürmeye çalışan bir anlatı içine girdiler. Bugün Meclis’te özel oturum yapılmamasının başka bir izahı yoktur. Burada törenler düzenlenip, o törene sadece bir partinin genel başkanının konuşmacı olmasının başka izahı yoktur. Biz 15 Temmuz günü durduğumuz yerdeyiz. Ancak 20 Temmuz günü, 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimini araçsallaştırıp ilan edilen olağanüstü halle, Meclisin alınan yetkilerinin, OHAL’de yapılan referandumun, OHAL şartlarında yapılan seçimin ve kamu gücünün devletin bütün imkanlarının bir ittifakın lehine seferber edildiği seçimin ülkeyi getirdiği nokta ortadadır.'