Özgür Özel: Genel Başkan olduğum CHP'yi iktidara getiremezsem ve adayımız Cumhurbaşkanı olmazsa ertesi gün istifa ederim

CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Genel Başkan olması durumunda partisini bir dahaki genel seçimlerde iktidara getirememesi halinde ertesi gün istifa edeceğini söyledi.
Özgür Özel: Genel Başkan olduğum CHP'yi iktidara getiremezsem ve adayımız Cumhurbaşkanı olmazsa ertesi gün istifa ederim
2023-10-31 16:55:20   Güncelleme: 2023-10-31 16:55:20    

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin kaybedilmesinin ardından değişim sularının durulmadığı CHP'de Kurultay haftasına girilmişken, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rakibi olan Özgür Özel, gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. 

Fatih Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun kazanamaması durumunda istifa edeceğini söylediğini ancak etmediğini belirterek, Özgür Özel'e 'Genel Başkan olursanız ve partiyi iktidara taşıyamazsanız istifa edecek misiniz?' diye sordu. 

Özel, bir sonraki genel seçimlerin 'en geç 2028 yılında' yapılacağını hatırlatarak, 'İlk seçimde AKP yerine CHP'yi aktarma yapamazsak, genel başkanlığı bırakırım. Ama ben kazanamayacağımız ihtimalini göremiyorum. Belki kazansak bile bırakırım, bu benim finalim olur. Büyük bir heyecan, umut duyuyorum. Umudu örgütlemede başarılı bir insanım. Tabanımız buna çok müsait ve bunu hak ediyorlar. Ama ben ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eğer adayımızı cumhurbaşkanı yapmadıysak ve iktidara partimizi getirmediysek ertesi gün istifa ederim. Ama biz bu değişimi gerçekleştirirsek, bir sene öncesinde kazandığımızı herkes görecek' diye konuştu. 

'Kürt seçmen kırgın' 

Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda Zafer Partisi ile iş birliği yapmasına atıfta bulunarak şöyle konuştu:

'CHP'nin şu anki durumuyla iki ittifak potansiyelinde sıfırlama var. Bir, eski ittifak ortaklarımızla. İki, toplumsal ittifak. Buradan kastım Kürt seçmen. Ben Kemal Bey'e, Soylu'dan kurtulacağım diye oy verdim meğer Zafer Partisi'ne oy veriyormuşum diyor. Bu kırgınlığı aşmanın yolu o imzayı atan liderin değişmesi. Diyarbakır'da aman Özgür Başkan değişim yoksa oy vermeyeceğiz diyorlar.'

'Ekrem Bey ile de Mansur Bey ile de aramız iyi' 

Özel, kendisini desteklediğini açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için imza atan ABB Başkanı Mansur Yavaş ile ilişkisi hakkında da şunları kaydetti:

'Ekrem Bey ile aramız iyi. CHP'de partiyi seven herkesle bir iletişimimiz var, sağlıklı bir iletişimimiz var ve her geçen gün iyiye gidiyoruz. Mansur Bey ile de sıcak bir ilişkimiz var. Ben Mansur Bey'in Genel Başkan'a imza vermiş olmasını da yadırgamam. Aramızda Mansur Bey ile de kötü bir ilişki yok. Hiçbir büyükşehir belediye başkanımızla kötü bir ilişkim yok. Ben partinin evladıyım. Hepsinin sevdiği biriyim.

Bundan sonraki süreçte şöyle olacak. Kurultay salonuna 43-44 il başkanı ile gireceğim, 81 il başkanı ile çıkacağım. Partinin terk edilmiş geleneklerini geri kazandıracağım. Partiyi il başkanlarıyla, ilçe başkanlarıyla, örgütümüzle yöneteceğiz. Kaç belediye başkanı ile girersem gireyim hepsiyle kol kola çıkacağım.'