Özgür Özel: Onlara sürprizimiz 1977'den beri ilk kez TRT ekranlarında CHP'nin birinci parti olmasıdır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sandıklar açılmaya devam ederken açıklama yapıyor.
Özgür Özel: Onlara sürprizimiz 1977'den beri ilk kez TRT ekranlarında CHP'nin birinci parti olmasıdır
2024-03-31 21:47:07   Güncelleme: 2024-03-31 22:14:13    

'Bugün seçmenlerimiz çok önemli bir karar verdiler bugün seçmen Türkiye'de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi.

'CHP tarihi bir sonuç elde etmiştir, ülkemizin ve belediyelerin nasıl yönetilmesi gerektiğine nasıl yönetilmemesi gerektiğine dair de karar vermiştir. Milletimiz ekmeğini küçültenlere, demokrasiyi ezenlere, hukuk devlerini çökertenlere açık bir mesaj vermiştir. Bu mesaj, benim okumamla şu şekildedir, biz ülkemizin bir hukuk devleti olarak kalmasını kaybedilen hukuk devleti vasfının geri gelmesini istiyoruz. biz bütün renklerimizle türkiye cumhuriyetiyiz. 31 mart öncesi yaşananlar ne kadar adaletsiz ne kadar ötekileştirici olursa olsun biz tC vatandaşları olarak birlik ve beraberlik istiyoruz. birileri öyle söylüyor diye kimseyi milli kimseyi gayrı milli görmüyoruz. Biz milletimizin verdiği bu mesajı bir kutsal emanet olarak alıyoruz. ülkemizin gelecek yıllardan hakkı hukuku adaleti tanımayan siyasete bundan sonra geçit vermeyeceğini bugün gördük. bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. bizim başarımız kimsenin hezimeti olmayacaktır. burada örgütümüzden sona bir özel teşekkürü CHP'nin 2019 yılında AKP'den aldığı İstanbul ankara Mersin Adana ve Antalya belediye başkanlarımıza özel olarak teşekkür etmek isterim. Onlar merkezi yönetimin desteği olamsa da kösteği de olsa mazeret üretmeden iyi icraatın CHP temiz ve dürüst yönetir algısının yerleşmesine yaptıkları katkıyla bugünkü zaferin baş mimarlarıdır. Ayrıca elimzide olup geçen seçimde de kaybetmediğimiz belediye başkanlarımız en zor günlerde sancağı ellerinde taşıdıkları için ayrıca bir takdiri hak ediyorlar. 

'Şehirlerimiz emin ellere teslime dilmiş, halkımızın yaşam alanlarını halk için yönetecek belediye başkanları seçilmiştir. Partimizin yaşadığı değişimi onayladıklarını ve kendi şehirleri için de istediklerini ifade etmek gerekiyor. Geçen mayıs ayında yaşadığımız büyük üzüntüden sonra seçmenimizde yaşanan büyük duygusal kopuşa chp kurultayına o kurultayda genel başkanı seçimle değişebilen bir partinin Türkiye'de olduğunu gösteren başta Sayın Kılıçdaroğlu'na ve delegelerine çok şey borçluyuz.

Taşıma seçmen

'Doğu ve Güney Doğu illerinde taşınan seçmenlerle bir yerel seçim sonucunun değiştirilmeye çalışılması daha önce o seçmenlerin seçtiği belediyelere kayyum atanması gibi kötü bir girişimdir. 

'TC'nin yasal ve anayasal düzenlemelerle bir şehirde oy kullanmak içni o şehirde yaşamak ve yaşayacak olmanın teminat altına alınmasının zorunluluğunu görüyoruz. TSK'nın personelinin bu işe alet edilmesine hangi kim emir ve talimat verdiyse bu ülkenin toplumsal barışına çok büyük bir kötülük yapmıştır affedilir yanı yoktur. 

'Bugün elde ettiğimiz başarının en önemli mesajı şudur CHP artık başının üzerindeki görünmez yüzde 25'lik tavanı kırmıştır tuzla buz etmiştir.

Ayrıntılar geliyor...