Özgür Özel'den Barış Yarkadaş'a telefon: Mesleğini böyle bir söylem sonrası bırakman hepimizi üzer

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile telefonda görüştüklerini açıkladı. Yarkadaş, Özel'in kendisine 'Biz kardeşiz… Mesleğini böyle bir söylem sonrası bırakman hepimizi üzer' dediğini ifade etti.
Özgür Özel'den Barış Yarkadaş'a telefon: Mesleğini böyle bir söylem sonrası bırakman hepimizi üzer
2023-11-07 21:18:30   Güncelleme: 2023-11-07 21:18:30    

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'nin genel başkan seçimleri öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yarışan Özel'in kazanması durumunda mesleği bırakacağını açıklamıştı. Dün ise Yarkadaş canlı yayında, Kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Saat 23:49 itibariyle söz verdiğim üzere aktif gazeteciliği bırakıyorum. Siyaset yorumcusu olarak devam edebilirim. Kararımı yarın vereceğim' demişti. 

Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesi durumunda mesleği bırakacağını söyleyen Yarkadaş, bugün X hesabından konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı :

'Az önce CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel aradı ve dün gece attığı tweete istinaden ayrıntılı bir şekilde konuştuk. TV 100'de yayınlanan Kübra Par’ın programında 'Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım' söylemim üzerine dün gece aldığım kararı doğru bulmadığını bir kez daha belirten Özel, 'Biz kardeşiz… Mesleğini böyle bir söylem sonrası bırakman hepimizi üzer' dedi. Dün gece twitte ifade ettiği düşüncelerini dile getirdi. Özel, kurultay sürecinde yaşananların kurultay salonunda ve geride kaldığını da belirtti. Bunun üzerine Özel’e 'Dün gece TV 100‘deki yayında da ifade ettiğim üzere tavrınız beni onore etti. Biraz dinlenip yeni bir değerlendirme yapacağımı' belirttim. Özel’e 'Dün gece de söyledim. Siz artık bizim genel başkanımızsınız. Öncelikle sizi tebrik ediyorum. CHP’nin başarılı olması için üzerime düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumu' ifade ettim. Özel’le önümüzdeki günlerde Ankara’da buluşmak üzere de sözleştik. Bu vesileyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve yeni seçilen PM - YDK üyelerini kutluyor, başarılar diliyorum. Bu arada dün geceki yayın sonrası arayan soran mesaj yazan ve 'Mesleği sakın bırakma' diyen yüzlerce dostumuza da duydukları güven için teşekkür ediyor, kendilerinden kısa bir süre rica ediyorum.'