Özlem Zengin: Annenin, babanın, failin ceza alması yetmez; cemaatse cemaat herkes ifadeye çağrılmalı

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikâhıyla evlendirdiği ve kızın cinsel istismara uğradığı iddiasıyla ilgili olarak, 'Annenin, babanın, failin ceza alması yetmez. Yakınları, bunu destekleyen, gören sosyal dokuda kim varsa cemaatse cemaat herkesin ifadeye çağırılması lazımdır' dedi.
Özlem Zengin: Annenin, babanın, failin ceza alması yetmez; cemaatse cemaat herkes ifadeye çağrılmalı
2022-12-09 22:18:13   Güncelleme: 2022-12-09 22:18:13    

H.K.G.’nin 6 yaşındayken imam nikâhıyla evlenmesi ve çocuk yaşta cinsel istismara maruz bırakılması olayı TBMM'de tartışıldı.
 
AKP Grup Başkanvekili Zengin, konuyu bir 'memleket meselesi' olarak gördüğünü ifade ederek şöyle konuştu:
 
'Annenin, babanın, failin ceza alması yetmez. Yakınları, bunu destekleyen, gören sosyal dokuda kim varsa cemaatse cemaat herkesin ifadeye çağırılması lazımdır. Bunu söyledikten sonra kapatmaya çalışmak diyorsunuz. Bunu reddediyoruz, kötü niyetli buluyoruz. Bunun en tepe noktaya kadar üzerine gidilmesini ifade ediyoruz. Bu memlekette çocuklar hepimizin. Çocuklarla alakalı birbirimizle yarış olamaz. Onun hakkını hukukunu hep birlikte korumalıyız. TBMM bu konuda ortak hareket etmek zorundayız.'

Zengin ayrıca, 'Ben, kendi grup başkanımızla ve Sayın Cumhurbaşkanımızla da konuşarak, araştırma komisyonunu derhâl kuralım. Bu konuyla alakalı bize düşen ne varsa fazlasıyla yapalım' dedi.

Vehaber Menu