Öztrak: AK Parti’nin kongresinin ardından 4 bin 569 vatandaşımızı kaybettik

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK'nın ardından açıklamalarda bulunuyor.
Öztrak: AK Parti’nin kongresinin ardından 4 bin 569 vatandaşımızı kaybettik
2021-04-16 15:12:02   Güncelleme: 2022-03-21 03:44:05    

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK'nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Covid-19 salgınında üçüncü zirveyi yaşıyoruz. Lebalep parti kongrelerinin ardından, günlük vaka sayıları hızla ikiye katlandı. 26 binlerde olan vaka sayısı, Üç haftada 60 binin üstüne yerleşti. 84 milyon nüfuslu Türkiye, günlük vaka sayısında, 1,4 milyar nüfuslu Hindistan, 330 milyon nüfuslu Amerika Birleşik Devletleri ve 211 milyon nüfuslu Brezilya ile birlikte başa güreşiyor.

-İkinci doz aşısını olabilen vatandaşlarımızın sayısı nüfusun onda birinin altında… AK Parti’nin büyük kongresinin ardından, üç haftada 4 bin 569 vatandaşımızı kaybettik. Dün, tek günde 297 yurttaşımızı kaybettik. Ve artık her 100 ağır hastadan 10’unu kaybediyoruz. Bunlar korkunç birer rekor. Saray’ın kibirli başı, siyasi iflasını gizlemek için, pandemiye rağmen lebalep kongreler düzenledi.

-Kendi korkularını bastırmak için Milletin canını tehlikeye attı. Ortada hatalarının, ve sorumluluğunun farkında olmadan ülkeyi yönettiğini sanan bir Şahsım hükümeti var. Dünya salgında yavaş yavaş açılma sürecine geçerken, biz 'yarım yamalak kapanma' sürecine geçtik. Bu beceriksizliğin, bu korkunç tablonun sorumlusu kim? Elbette artık ülkeyi yönetemeyen Erdoğan Şahsım Hükümeti… Ama Erdoğan Şahsım Hükümeti salgın kontrolden çıkınca topu taca atıyor.

-Salgınla mücadelede sorumluluğunu, 'Tek kişi hariç' 84 milyonun üstüne yıkmaya çalışıyor. Sanki partililerini otobüslere doldurup, göbek attırarak Ankara’ya getirenler bunlar değil. Sanki Gençlik Kolları Kongrelerinde, üst üste, alt alta deve güreşi yaptıranlar bunlar değil. Ama tüm bunları 'tensip buyuran' tek kişi hariç, sorumlu, 84 milyon insanımız. İşler iyi giderse Erdoğan Şahsım Hükümeti’nden, kötü giderse milletten…

-Erdoğan Şahsım Hükümetinin yetkisi çok ama sorumluluğu yok. Böyle bir yönetim anlayışı dünyada yok. Bu komediyi gören milletimiz haykırıyor: 'Dükkânı kapat dediniz kapattık. Sokağa çıkma dediniz, çıkmadık. Yemeği siz yediniz, Hesabı şimdi bize ödetiyorsunuz.' Bilim Kurulu derseniz… Adı var, kendi yok. Ne önerdiler, Erdoğan Şahsım Hükümeti ne kadarını uyguladı? Bilen yok. Erdoğan Şahsım Hükümeti, Bilim Kurulu’nu kendine dekor yaptı. En son İçişleri Bakanlığı, 'Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda' dedi, ve 'İki haftalık kısmi kapanma kararının' ayrıntılarını açıkladı. Ama alınan kararların neresinden tutsanız elinizde kalıyor.