Öztrak: Cumhurbaşkanlığı makamını Çankaya Köşkü'ne taşıyacağız

CHP'nin yeni ekonomik vizyonunu açıklayacağı toplantı, Lütfü Kırdar Kongre Salonu'nda başladı.
Öztrak: Cumhurbaşkanlığı makamını Çankaya Köşkü'ne taşıyacağız
2022-12-03 16:37:23   Güncelleme: 2022-12-03 16:37:23    

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), vizyon belgesini açıklayacağı 'İkinci Yüzyıla Çağrı' başlıklı toplantısı, Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Tek adama değil, yeni bir Türkiye hayaline ve yeni bir siyaset üstü anlayışa oy isteyeceksiniz.
Türkiye, cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir daha kutuplaşmış dönemler yaşamayacak.
Ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaşma ve onu aşma kararını bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz.
Bugün yepyeni bir güçbirliği ile tanışacaksınız.
Bay Kemal, çıktığı yoldan asla geri adım atmaz.
Kısa bir süre sonra da Almanya'ya gideceğim. Seyahatlerimde ve sonrasında bahsettiğim bu 70 değerli isimle tek tek görüştüm. Onları siyaset üstü güç birliğine katılmaları için davet ettim. Elimizde üç büyük güç var; bize inanan halkımız, siyasi gücümüz ve dostlarımızla kurduğumuz siyaset üst güç birliğimiz. bizler siyasi ve siyaset üstü, rozetli veya rozetsiz unutmayın hepimiz ülke için vatan için birlikteyiz.
Bu değerli 70 kişi, Türkiye için 24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Zamanın, mekanın, enlemlerin, boylamların ötesinde kesintisiz üreten bir Türkiye'yi şimdiden inşa etmeye başlıyorum. bu 70 değerli isim ne bir kişi için ne bir parti ne de iktidar için çalışacaklar.
Siyaset üstü bir beyin takımı oluşturduk.
Cumhuriyet kendi özünden başlayarak yeniden şahlanacak.
Bugün dinleyeceğiniz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Orası evvelallah daha kolay olacak. Asıl zor olan ülkenin yeniden bir yapısal krize girmesini kalıcı olarak engellemek.
Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve onu aşma kararlılığını bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz. Türkiye'yi kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, bölgesinde barışın ve refahın merkezi haline gelmiş bir Türkiye inşa edeceğiz.
Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasını tamamlaması üzerine, toplantı salonundan ABD'de Jeremy Rifkin'e bağlantı kuruldu. CHP'nin yeni ekibi içerisinde yer alacağı açıklanan Rifkin, 'Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine çalışacak olmak beni çok heyecanlandırıyor' ifadelerini kullandı ve iklim değişikliği ve yeşil enerjiyle ilgili sunum yaptı.

'Cumhurbaşkanlığı makamını Çankaya Köşkü'ne taşıyacağız'

Rifkin'in ardından konuşan Faik Öztrak ise, 'Merkez Bankası'nın hedefi enflasyonu tek haneye indirmek olacak' dedi. Öztrak ayrıca, 'Cumhurbaşkanlığı makamını Çankaya Köşkü'ne taşıyacağız' dedi.
Öztrak ayrıca şunları söyledi:
Hızlı adımlarla öngörülebilirliği artıracağız.
Güçlü Türkiye ve Güçlü Avrupa vizyonumuz var.
Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini yeniden canlandıracağız.
Nereye gideceğini bilmeyen kaptana hiçbir rüzgar yardım edemez.
Merkez Bankası'nın başına tüm dünyanın saygı duyduğu bir ismi atayacağız.
İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe sokacağız.
Etkinlikte konuşma yapan 'dayanışma ofisi koordinatörü' Hacer Foggo ise, 'Ülkemiz büyük bir ekonomik kriz içinde' ifadelerini kullandı.

Vehaber Menu