Öztrak: Geçen kış evini ısıtmak için 350 lira ödeyen bir aile, bu kış 462 lira ödeyecek!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Beştepe'de 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni düzenleyen Yargıtay'ı eleştirdi. Öztrak, 'AK Parti Genel Başkanı'nın önünde ayağa kalkıp, cübbelerinin olmayan düğmesini iliklemeye çalıştılar.
Öztrak: Geçen kış evini ısıtmak için 350 lira ödeyen bir aile, bu kış 462 lira ödeyecek!
2019-09-03 00:31:53   Güncelleme: 2019-09-03 00:31:53    

Kanunsuzluğa dekor olmayı nasıl hazmedebiliyorlar? Milletten adalete güvenmesine nasıl beklerler' dedi.  Öztrak, 'Bu ülkede tek adam rejimi kuran bir kişinin temsili demokrasiden bahsetmesinin samimiyetle bağdaşmasının milletin taktirine bırakıyorum. Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın Erdoğan'on bahsettiği düzenlemeden haberi var mıydı?' diye konuştu. 

Partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yapan Öztrak, 'Diyanet, 30 Ağustos'ta Atatürk'ün adını hutbede geçiremedi. Bu cumhuriyeti kuran Atatürk'ü cuma hutbesinde anmadı. Gazi Mustafa Atatürk'e sansür ilk değil. 15 Mart'ta Çanakkale cuma hutbesinde yine adına yer vermedi. Milletimiz bu kendini bilmezlere cevabı sandıkta verecektir. İktidar eliyle hazinesinden, maliyesine, askeriyesine kadar çürürken Diyanet de kendi payını almıştır. Genel Başkanımız 15 Temmuz sonrası Yenikapı'daki mitinge katıldı. Üç yere siyaset girerse kurumlar çürür' dedi. 

'İktidar milleti adeta haraca bağladı'

Türkiye ekonomisinin 9 aydır sürekli küçüldüğünü söyleyen Öztrak, 'Sanayi ve hizmetler sektörü üç çeyrektir; inşaat sektörü 4 çeyrektir daralıyor. Bugün medyada haberlere bakarsanız 'Toparlandık' diyorlar. Yatırım olmadan nasıl büyüyeceğiz? Savrulan büyüme rakamları bunlar. Doğal gaza yüzde 32 zam yapıldı, elektriğe yüzde 15. Fiyatı iktidar tarafından belirlenen ürünlere zam yağdı. Bu zamlar şirketlerin üretim maliyetini de etkiliyor. Bugün oradaki planları da olumsuz etkileyecek. Bu isyanın sebebi bu. İktidar milleti adeta haraca bağladı. Seçimden önce AK Parti Genel Başkanı, 'Bay Kemal dinlesin, doğal gaza yüzde 10 indirim yapacağız' dedi. Yüzde 32 zam yapıldı. Bize yemin dersi vermeye kalkıyor' ifadesini kullandı. 

Öztrak'ın açıklamaları şöyle: 

'Seçimlere 'tarafsız' kalacağını söyleyerek giren kişinin yemin dersi vermeye  çalışana İsmet Paşa'nın sözü ile yanıt verilir. Hadi canım sen de.

Tam bir yağma düzeni. Sarayın kibirli adamı milletten koptu, milleti unuttu. Türkiye’de her yıl sahnelenen bir oyun var. Hakem heyeti iktidar ne karar veriyorsa onu yapıyor.  Sonra da buna toplu sözleşme görüşü diyorlar. Buna dört dörtlük tiyatro denir.

357 milyon lira vakıflara harcandığını öğrenmiş olduk. Vakıflar bizim kültürümüzde önemli müesseselerdir. Tüyü bitmedik yetimin parasını harcıyorlarsa bunun hesabı sorulur. 

Son iki yılda yapılan bağışları bilmiyoruz. ABD’de çiftlik alınıyor, gökdelen yapılıyor. Güya yurt yapıyorlar, tabii yerseniz. Şunu çok iyi biliyoruz CHP’li belediyelerin kaynakları bu vakıflara peşkeş çekilmeyecek.

Adana’da yapılanlar dünya yolsuzluk literatürüne geçecek cinsten. Kuyu açıldığı iddia ediliyor. Kapak var, kuyu yok. Biz bu ülkenin kaynakları doğru kullanılırsa ülkemizin çok kısa zamanda ayağa kalkacağına inanıyoruz. Bunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Saray’ın kibri başkanlarımızı hedef alıyor. Dondurmayı yalıyorken Erdoğan 'Bu uçak uçuyor mu, bu uçağı mı alacağız?' diye soruyordu.'