Öztrak: Her kadın ve çocuk cinayetinden Erdoğan'ı sorumlu tutacağız

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'Bundan sonra her kadın ve çocuk cinayetinden Erdoğan'ı sorumlu tutacağız' dedi.
Öztrak: Her kadın ve çocuk cinayetinden Erdoğan'ı sorumlu tutacağız
2021-03-29 15:37:25   Güncelleme: 2022-03-21 03:44:11    

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılırken, Erdoğan’a ilham kaynağı olan örümcek kafalı yandaşları, şimdi çıkmış, İstanbul Sözleşmesi yetmez. 6284 sayılı Ailenin Korunması, Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun da değişmeli' diyerek, el yükseltiyorlar. Çünkü cin şişeden çıktı bir kere. Erdoğan cini şişeden kendi elleriyle çıkardı. Biz bu nedenle, bundan sonra aile içi şiddete maruz kalan her kadın, her çocuk ve işlenecek her kadın cinayetinden, Erdoğan’ı sorumlu tutacağız. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması süreci, TBMM üzerindeki vesayetin Ortaya dökülmesi bakımından da ibretliktir.

Eğer bu ülkenin toprak bütünlüğünü ve varlığını sağlayan anlaşmalar, tek bir kişinin imzasıyla yok sayılacaksa, bu Anayasa neden var? TBMM neden var? Sayın Şentop, Montrö’den çıkmak teknik olarak bile, ne 'imkân' ne de 'ihtimal' meselesidir. Montrö’den çıkmak, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yeltenmektir. Bunu söylemek, ettiğiniz yemini çiğnemektir. Meclis Başkanı kendini eleştirenleri bugün istiskal etmeye de çalıştı. Sayın Şentop’un sözleri, bu ucube vesayet rejiminin devletimizin bekası için, ne kadar büyük bir tehdit olduğunu göstermektedir. 20 Temmuz sivil darbesinden sonra, bu ucube rejimi getirenlerin artık tek dertleri kendi koltuklarıdır. Nitekim Sayın Şentop’un sözlerinin hemen ardından, yandaş medyada Montrö tartışmalarının açılması, ardından da 'Kanal İstanbul İmar Planlarının onaylanması' kesinlikle tesadüf değildir.

Erdoğan’ın okyanus ötesinden, oval ofisten beklediği telefon bir türlü gelmiyor. Erdoğan da o telefon gelsin diye, taviz üstüne taviz vermeye hazır görünüyor.''