Öztrak'tan gençlere 'dünyayı gezin' diyen Erdoğan'a: Önce imkan vereceksiniz, sonra bu tavsiyelerde bulunacaksınız

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere yönelik 'dünyayı dolaşın' tavsiyesi için 'Bugün gençlerle konuştuğumuzda bize, 'karın tokluğuna yaşıyoruz, sinemaya gidemiyoruz, operaya gidemiyoruz, bir müzik dinleyemiyoruz, dışarıda çıkıp bir çay içemiyoruz, karnımızı doyurmaya çalışıyoruz sadece' diyorlar ama öyle görünüyor ki Tayyip Erdoğan ve saraydaki şürekası gençlerin bu halinin hiç farkında değil' dedi. Öztrak Erdoğan'ın sözlerine ilişkin 'Önce gençlere imkan vereceksiniz, bunları yapma imkanını vereceksiniz, ondan sonra bu tavsiyelerde bulunacaksınız' diye konuştu.
Öztrak'tan gençlere 'dünyayı gezin' diyen Erdoğan'a: Önce imkan vereceksiniz, sonra bu tavsiyelerde bulunacaksınız
2022-04-03 16:07:56   Güncelleme: 2022-04-03 16:07:56    

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, bugün CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nın düzenlediği il danışma kuruluna katıldı. Danışma toplantısına CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

'Millet cezasını sandıkta kesecek'

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere yönelik 'dünyayı dolaşın' tavsiyesini değerlendirdi. Öztrak, 'Yani gençlerde bırak aromalı kahveyi bir bardak su içecek hal bırakmayacaksın, ondan sonra çıkacaksın çay için, kahve için, bir de üstüne dünyayı dolaşın diye tavsiyede bulunacaksın. Ben hep söylüyorum, bunlar artık milletin halini görmüyor, sesini duymuyor, milleti unuttu ama millette bunlara bunun cezasını sandıkta kesecek' dedi.

'Erdoğan ve saraydaki şürekası gençlerin bu halinin hiç farkında değil'

Öztrak konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bu arada bir şey daha söyleyeyim, gençlere demiş ki bu dijital imkanlardan yararlanın, şunu yapın bunu yapın. Geçen gün yine Anadolu'da sahayı gezerken gördüğüm bir husus var. Akıllı telefon satıcıları artık akıllı telefon satamıyorlar, aksesuarla ayakta durmaya çalışıyorlar. Telefon dahi alamayan bu çocuklar nasıl bu dijital imkanlardan yararlanacaklar? Önce gençlere imkan vereceksiniz, bunları yapma imkanını vereceksiniz, ondan sonra bu tavsiyelerde bulunacaksınız. Siz bugün gençler, üniversiteli gençlerle konuştuğumuzda bize, 'karın tokluğuna yaşıyoruz, sinemaya gidemiyoruz, operaya gidemiyoruz, bir müzik dinleyemiyoruz, dışarıda çıkıp bir çay içemiyoruz, karnımızı doyurmaya çalışıyoruz sadece' diyorlar ama öyle görünüyor ki Tayyip Erdoğan ve saraydaki şürekası gençlerin bu halinin hiç farkında değil.

'Erdoğan gidecek, ucube rejimi bitecek'

Evet bir de demiş ki üstüne 2023'ten sonra her şey çok güzel olacak. Keşke 2023'den sonraya kalmasa da bir an evvel olsa. Ama evet 2023'ten sonra, 2023 seçimlerinden sonra geliyor gelmekte olan. Hatta artık bugün bile görüyoruz gelmekte olanın geldiğini. Evet Tayyip Erdoğan gidecek, ucube rejimi bitecek. Ondan sonra Türkiye'de hayat çok çok güzel olacak. Bir rahat nefes alacağız.'

Cemal Enginyurt: 'Manda kalmamış ülkede manda yoğurdundan bahsediyor'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere 'Dünyayı gezip görmek için şartlarınızı zorlayın' tavsiyesine tepki gösteren Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt KRT’de 'Semra Topçu ile Haftanın Panoraması' programında 'Sayın Cumhurbaşkanı genç diye Bilal Erdoğan’ı tanıyor, kızını tanıyor, torunlarını görüyor. Bakıyor ki torunlarının cebinde para tomarla. Gençleri de Bilal gibi görüyor. 'Benim Bilal dünyayı gezebiliyorsa, benim çocuklar dünyayı gezebiliyorsa, demek ki bu ülkenin gençleri de her yere gidebilir' diyor' dedi. 

Enginyurt şunları söyledi;

'Bir insanın yurt dışına çıkmasının maliyeti 12 bin lira, nasıl gidiyor gençler? Sarayda otura otura para hesabını unutmuş. En son Tarım Kredi’den bin liralık alışveriş yaptın, ülkeyi ucuz zannedecek kadar memleketten koptun Sayın Erdoğan. Hangi genç yurt dışına gidecek, nereye gidecek, babasından harçlık istemeye utanan genç mi gidecek yurt dışına?

Sayın Erdoğan ülkeden kopmuş. Manda kalmamış ülkede manda yoğurdundan bahsediyor. 1,5 milyon manda olan ülkede manda sayısı 100 binlere düşmüş. Ülkesinden haberi yok. Demli çay için aromalı kahve için. Çay 4 lira, aromalı kahve yerine göre 10 lira. Eskiden parmağında bir yüzük simit hesabı yapardı, hadi 4 simit hesabını şimdi de yapsana? A Haberden başka kanal izlemiyor. Beş kişiden başka insan dinlemiyor. Sayın Cumhurbaşkanı beni hiç dinlemiyor, dinlemiş olsa, derki ki çağırın şu Cemal Enginyurt’u bu ne konuşuyor her akşam, ülkenin kötü olduğunu, gençlerin işsiz olduğunu, hayatın pahalı olduğunu bunu bir de bana anlatsın der.'

20 yıldır ülkeyi yöneteceksin, sonra sabır şükür diyeceksin. Hep sabır şükür bu fakire mi? Saraydakiler niye sabretmiyor, bu beş maaş alanlar niye sabretmiyor? Allah sabrı bunlara layık görmemiş mi?'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü