Panama belgelerinde yönetmen Pedro Almodovar'ın adı geçiyor!

İspanyol yönetmen Almodovar'ın aile şirketinin de Panama'da offshore şirketleri ortaya çıktı
Panama belgelerinde yönetmen Pedro Almodovar'ın adı geçiyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Panama belgeleri arasında yer alan bir UEFA Şampiyonlar Ligi yayın hakları anlaşmasında, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun da imzasının bulunduğu iddia edildi.

İngiltere'nin The Guardian gazetesinde yer alan haberde, UEFA'nın 2006'da Cross Trading adlı off-shore şirketiyle yaptığı yayın hakları anlaşmasında, o dönem UEFA'da yönetici olarak çalışan Infantino'nun da imzasının bulunduğu öne sürüldü.

Geçmişte yolsuzluk yapmakla suçlanan şirket sahipleri Hugo ve Mariano Jinkis'in, 111 bin dolara aldıkları turnuvanın Ekvador'daki yayın haklarını 3 katı fiyatına (311 bin 170 dolar) Teleamazonas kanalına sattığı belirtildi. Şirketin ayrıca, 28 bin dolara elde ettiği UEFA Süper Kupa yayın haklarını da 126 bin 200 dolara aynı kanala sattığı kaydedildi.

Macri baskı altında

 Arjantin’de muhalif liderler, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri’den Panama belgelerindeki off-shore şirketi ile bağlantısını açıklığa kavuşturmasını talep etti. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Panama belgelerinde adı geçen çocuklarına dair iddiaların soruşturulması için bağımsız bir komisyon kurulacağını açıkladı.

Seçimlerde devlet başkanlığı adayları arasında bulunan “Yenilikçi Cephe” lideri Sergio Massa, Macri’nin ulusa sesleniş konuşmasında olaya açıklık getirmesi gerektiğini söyledi.

“Zafer için Cephe” lideri Hector Recalde de Macri’nin Panama belgelerinde neden isminin yer aldığı konusunu açıklığa kavuşturmasını istedi. 

Muhalif liderlerin bireysel açıklama taleplerine rağmen Macri adına konuşan Bakanlar Kurulu Başkanı Marcos Pena, Arjantin Devlet Başkanının Panama belgelerinde neden yer aldığı konusunda ayrıntılı açıklama yapmaktan kaçındı.

Pena, basın mensuplarının sorularına ısrarlı bir şekilde “Devlet Başkanının saklayacak bir şeyi yok” cevabını verdi.

Ayrıca Panama belgelerinde adı geçen Fleg Trading Ltd. adlı şirketin Macri’nin babası Franco Macri’ye ait olduğunu, kendisinin bir kaydı olmadığını söyledi.

Off-shore hukuk firması Panama Mossack Fonseca'dan sızdırılan belgelere göre, Mossack Fonseca'nın, iş adamı olduğu ve Buenos Aires Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde Macri’ye hukuki danışmanlık hizmeti verdiği iddia edilmişti.