panama belgelerinde yönetmen pedro almodovar'ın adı geçiyor!

ispanyol yönetmen almodovar'ın aile şirketinin de panama'da offshore şirketleri ortaya çıktı
Panama belgelerinde yönetmen Pedro Almodovar'ın adı geçiyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

panama belgeleri arasında yer alan bir uefa şampiyonlar ligi yayın hakları anlaşmasında, fıfa başkanı gianni ınfantino#39;nun da imzasının bulunduğu iddia edildi.

ingiltere#39;nin the guardian gazetesinde yer alan haberde, uefa#39;nın 2006#39;da cross trading adlı off-shore şirketiyle yaptığı yayın hakları anlaşmasında, o douml;nem uefa#39;da youml;netici olarak ccedil;alışan ınfantino#39;nun da imzasının bulunduğu ouml;ne suuml;ruuml;lduuml;.

geccedil;mişte yolsuzluk yapmakla succedil;lanan şirket sahipleri hugo ve mariano jinkis#39;in, 111 bin dolara aldıkları turnuvanın ekvador#39;daki yayın haklarını 3 katı fiyatına (311 bin 170 dolar) teleamazonas kanalına sattığı belirtildi. şirketin ayrıca, 28 bin dolara elde ettiği uefa suuml;per kupa yayın haklarını da 126 bin 200 dolara aynı kanala sattığı kaydedildi.

macri baskı altında

nbsp;arjantinrsquo;de muhalif liderler, arjantin devlet başkanı mauricio macrirsquo;den panama belgelerindeki off-shore şirketi ile bağlantısını accedil;ıklığa kavuşturmasını talep etti. pakistan başbakanı navaz şerif, panama belgelerinde adı geccedil;en ccedil;ocuklarına dair iddiaların soruşturulması iccedil;in bağımsız bir komisyon kurulacağını accedil;ıkladı.

seccedil;imlerde devlet başkanlığı adayları arasında bulunan ldquo;yenilikccedil;i cepherdquo; lideri sergio massa, macrirsquo;nin ulusa sesleniş konuşmasında olaya accedil;ıklık getirmesi gerektiğini souml;yledi.

ldquo;zafer iccedil;in cepherdquo; lideri hector recalde de macrirsquo;nin panama belgelerinde neden isminin yer aldığı konusunu accedil;ıklığa kavuşturmasını istedi.nbsp;

muhalif liderlerin bireysel accedil;ıklama taleplerine rağmen macri adına konuşan bakanlar kurulu başkanı marcos pena, arjantin devlet başkanının panama belgelerinde neden yer aldığı konusunda ayrıntılı accedil;ıklama yapmaktan kaccedil;ındı.

pena, basın mensuplarının sorularına ısrarlı bir şekilde ldquo;devlet başkanının saklayacak bir şeyi yokrdquo; cevabını verdi.

ayrıca panama belgelerinde adı geccedil;en fleg trading ltd. adlı şirketin macrirsquo;nin babası franco macrirsquo;ye ait olduğunu, kendisinin bir kaydı olmadığını souml;yledi.

off-shore hukuk firması panama mossack fonseca#39;dan sızdırılan belgelere gouml;re, mossack fonseca#39;nın, iş adamı olduğu ve buenos aires belediye başkanlığı gouml;revini yuuml;ruuml;ttuuml;ğuuml; douml;nemde macrirsquo;ye hukuki danışmanlık hizmeti verdiği iddia edilmişti.