Papa eşcinsel evliliğe destek verdi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in eşcinsel evliliğe yasal bir zemin hazırlanması konusundaki sözleri Katolik dünyasında gündem oldu.
Papa eşcinsel evliliğe destek verdi
2020-10-22 15:39:10   Güncelleme: 2020-10-22 15:39:10    

Dün akşam bütün uluslararası haber ajansları bu açıklamayı ‘son dakika’ olarak geçti. Tarihte belki de ilk kez Katolik Kilisesi’nin başındaki bir isim eşcinsel evliliği konusunda adım atılması gerektiğini söyledi.

Roma Film Festivali kapsamında gösterilen ve hayatının konu edildiği ‘Francis’ isimli belgeselde Papa Francis eşcinsel evliliğe ilişkin olarak, 'Yasalar yapmak zorundayız. Böylece yasal olarak bir zemin oluşturmuş oluruz' açıklamasında bulundu.

Eşcinsel Katolikler ve Katolik kilisesi mensubu olmayan çevreler Papa'nın açıklamalarını olumlu karşılarken tarihsel olarak eşcinselliğe karşı tutumu ile bilinen Katolik kilisesinin diğer uzantılarının konuya nasıl bir tepki vereceği henüz belli değil.

‘KİLİSE ÖĞRETİLERİ İLE ÇELİŞİYOR’

Katolik Kilisesi'nin muhafazakar tarafını temsil eden ABD Rhode Island'dan Piskopos Thomas Robin, 'Papa'nın açıklamaları kilisenin uzun süredir ortada olan öğretileri ile açık bir şekilde çelişiyor' açıklamasında bulundu. Robin Papa'nın sözlerine açıklık getirilmesi gerektiğini de vurguladı.

Papa Françis'in eşcinsel evliliğe yasal statü verilmesi sözlerini kamera açıkken mi söyleyip söylemediği konusunda küçük bir tereddüt de bulunuyor.

Papa'nın yakın arkadaşları arasında olan Cizvit papazı Antonio Spadaro açıklamaların kilisenin doktrininini etkileyemeyeceğini söylüyor.

Belgeselde yer alan ifadelere göre Papa Francis’in eşcinsel evliliğe karşı bir tavrı olmadığı biliniyor ama yaptığı destek açıklaması şu ana kadar bir Papa'nın açıktan açığa konu hakkında verdiği en büyük belki de tek destek oldu.