Papağana işkence yapan Murat Özdemir akıl hastanesine sevk edildi

İşkenceye maruz kalan papağan tedavi altına alındı.
Papağana işkence yapan Murat Özdemir akıl hastanesine sevk edildi
2018-12-18 15:51:45   Güncelleme: 2018-12-18 16:02:28    

MasterChef isimli yarışma programından diskalifiye edilen ve bir papağana yaptığı işkenceyi Instagram'ında yayınladıktan sonra Türkiye'nin gündemine oturan Murat Özdemir gözaltına alındı. Özdemir'in uyuşturucu kullanmak, mala zarar vermek ve aile içi şiddet gibi birçok suçtan sabıkası olduğu öğrenildi. Özdemir'in yargılandığı bir davadan ise 'denetimli serbestlik'le tahliye edildiği belirtildi.

İşkenceye maruz kalan papağan tedavi altına alınırken şüpheli Özdemir ise serbest bırakıldı. Ancak tekrar gözaltına alındı.Murat Özdemir işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Özdemir, gazetecilere 'Papağana işkence yapmadım. Parmağımı ısırdı' dedi.Murat Özdemir'in akıl hastenesine sevk edilmesinine karar verildi.

Alınan bilgiye göre, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Özdemir'in, sosyal medya hesabında evindeki bir papağana yaptığı işkence görüntülerini paylaşması üzerine harekete geçti. Görüntülerde Özdemir'in papağanın boğazını çektiği görülüyor.

Bu arada, el konulan papağan İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek.

Sosyal medyada infial yaratan görüntüler üzerine çok sayıda kullanıcı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hesabını etiketleyerek şikayette bulunmuş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Özdemir hakkında soruşturma açılması talimatı verdiğini söylemişti.

Serbest bırakıldıktan sonra tekrar gözaltına alındı

Kısa sürede yayılarak yurttaşların tepkisine yol açan video sonrasında Beşiktaş İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından Ortaköy’de bulunan evinde gözaltına alınan Murat Özdemir, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmasının ardından tekrar gözaltına alındı. Özdemir işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

Murat Özdemir'in 'Katıldığım yarışmada haksız yere diskalifiye edildim. Daha sonra kendimi toparlayamadım. Psikolojim bozuldu. Dün de alkol aldım. Onun da etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum' dediği öğrenildi.

Murat Özdemir, savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. Savcılık, Özdemir’i akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk etti.
(AA)