Paramparça'nın Keriman'ı: Bana seksi diyorlar!

Paramparça'nın Keriman'ı Nursel Köse, Hürriyet'ten Hakan Gence ile buluştu, hakkında merak edilenleri anlattı. İşte o röportaj...
Paramparça'nın Keriman'ı: Bana seksi diyorlar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

‘Paramparça’ dizisinin Keriman’ı bu sezon ekranın fenomenlerinden. Kimi ona beddua ediyor, kimi hak veriyor. Ama karakteri canlandıran Nursel Köse, seksi tavırlarıyla özel hayatında onu görenleri ters köşeye yatırıyor: “Güzel bir kadınım. E akıllıyım da. Bu ikisinin kombinasyonu yüzünden herhalde bana ‘seksi’ diyorlar.” 
Keriman bir yana siz aslında kimsiniz? Evli misiniz? Çoluk çocuk var mı?
9 yıldır süren düzenli bir ilişkim var.

Neden nikâh kıymıyorsunuz?
Evlilik ilginç müessese. O kuruma hep korkarak bakıyorum. Biraz evlilik özürlüyüm. En kötü durumda herkes bavulunu alır gider rahatlığındayım.

Niye?
Herhalde bu düzensizliğin getirdiği bir tercih. Hiçbir zaman o normlar içinde bir kadın olmadım. Ama sevgilime “eşim” diyorum. 

Çocuk özlemi duymuyor musunuz?
Hayır. Zaten hem hala, hem teyzeyim. Kardeşlerimden anneliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu gördüm.
Siz Alamancı mısınız?
Yarı Alamancıyım. Malatyalıyım. Babam Devlet Demiryolları’nda memurdu, annem ev kadınıydı. 17 yaşımda üniversiteyi kazanınca ablamın yanına Almanya’ya gittim ve mimarlık okudum. Ama oyunculuk da hep aklımdaydı. Tiyatroyla başladım. Orada ‘Yabancı Kadınların Kabaresi’ni kurdum. Sanat üzerinden azınlıkların haklarını savunmak, toplumlar arası toleransın kapılarını açmak gibi misyonlar üstlendim. Şimdi Türkiye’de senin deyişinle Alamancıyım. Göçmen olarak algılanıyorum. Almanya’da bana yine “Türk göçmeni” diyorlar. 

Altın Portakal ödülleriniz, bir sürü sinema filminiz var. Ama asıl şöhret 40 yaşından sonra ‘Paramparça’yla geldi...
Her oyuncunun kırılma noktaları var. Bundan önceki işlerimin de karşılığını aldığıma inanıyorum ama tabii beyaz ekran sinema gibi değil, daha çok kitleye ulaşıyor.

'GÜZEL BİR KADINIM'

Ekranda canlandırdığınız Keriman’ın aksine vamp bir yönünüz olduğu söyleniyor...
> Bilmem, sen söyle! Ekstra bir vamp durumum yok. Ama Keriman’ı da erkekler seksi buluyor.

Siz kendinizi seksi bulur musunuz?
Güzel bir kadınım. Fiziğime dikkat ediyorum. Sanırım boş güzellik bir işe yaramıyor. Akıl da gerekiyor. E akıllı bir kadınım. Bu ikisinin kombinasyonu az bulunur. Herhalde bu yüzden bana “seksi” diyorlar.

Özgüvenlisiniz...
Onu yurtdışında öğrendim. Başarılı bir şey varsa bunu önce ben görmeliyim.
En çok nerenizi beğenirsiniz?
Gözlerimi ve bacaklarımı... Ama şimdi bu sohbet nereye gidiyor?

Seks konuşmaya utanır mısınız?
Cinsellik her şey gibi konuşulabiliyor. Yurtdışında çocuklar sekizinci sınıftan itibaren bunun eğitimini alıyor. Ve daha sağlıklı bireyler yetişiyor. Orada yarı çıplak dolaş kimse bakmıyor. Bizim toplumumuzda yasaklar, tabular ve kültür gibi bir sürü şeyin çomağında kadına yükleniliyor. Kadın hep kendini saklama, kapatma durumunda kalıyor. Oysa erkeklerimizin de eğitilmesi lazım. Toplumca cinsellik konusunda bir mahrumiyetimiz var diye düşünüyorum.

'KERİMAN'LA HİÇBİR AKRABALIĞIM YOK'

‘Oyro, idiyot, et beyin’ gibi dile dolanan laflarınız var. Bunlar senaristin mi sizin mi marifetleriniz?
İlk bölümden itibaren karaktere biraz Alamancılık ve böyle laflar kattım. Senaryoda da bu tip sözler eklendi. Bunlar Keriman’ı görgüsüzlükleri içinde dünya görmüş biri yapıyor. 

Karakterin ne kadarı sizsiniz?
Sadece enerjisi. Başka hiçbir akrabalığımız yok.
Keriman kadar kötü olabilir misiniz?
Hepimiz Keriman kadar kötü olabiliyoruz. Bir de ben Keriman’a hiç kötü olarak yaklaşmadım. O yalnız ve dul bir kadın. Zor geçiniyor. Sevmeyi bilmiyor. Kendini de sevmiyor. En büyük düşmanı da kendisi. Acınacak durumda. Ve bazen ona hak verdiğim oluyor. Her evde bir Keriman var.

Vehaber Menu