Paris katliamı faillerine operasyon! Çatışma çıktı...

Fransa polisi, başkent Paris'in kuzeyinde operasyon düzenledi. Onlarca polisin kuşattığı Saint Denis mahallesinden yoğun silah sesleri yükseldi.
Paris katliamı faillerine operasyon! Çatışma çıktı...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Paris’teki eş zamanlı saldırılara karıştığı düşünülen şüpheliler için sabah saatlerinde başlatılan operasyonlarda bir canlı bomba kendini patlattı. Beş şüpheli gözaltına alındı.

Fransız polisi, Paris saldırılarına doğrudan katıldığı düşünülen zanlıların evine operasyon düzenledi. Fransız Le Monde gazetesi, çatışmada iki zanlının öldüğünü duyurdu. Açılan ateşte bazı polisler de yaralandı.

Paris'in kuzeyindeki Saint Dennise mahallesinde bir eve gerçekleştirilen operasyonun hedefi, Paris katliamının planlayıcısı olduğu iddia edilen Ebayud'un olduğu düşünülüyor. Operasyon düzenlenen ev Cuma günkü saldırıdaki hedeflerden biri olan Stade de France'ın çok yakınında bulunuyor.

Polis mahalle sakinlerine evlerinden çıkmamaları yönünde uyarırken, görgü tanıkları bazı polislerin yaralandığını ve silah seslerinin yanı sıra patlama sesleri de duyduklarını belirtti.

Bir kişi hayatını kaybetti

Operasyon sırasında çıkan çatışmada bir sivil vatandaş vücuduna isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybetti

Polis yetkilileri, mahallede çatışma yaşandığını, özel harekat ve SWAT timlerinin operasyon yaptığını bildirdi. Polisin mahalleyi abluka altına aldığı ve barikatlar kurduğu kaydediliyor. Fransız televizyonları, bölgeye seyir halindeki ambulansların görüntülerini yayınlıyor.

Reuters Haber Ajansına bilgi veren bir polis kaynağı operasyonda Paris saldırılarının firari şüphelilerini yakalamaya çalıştıklarını söyledi.

Saint Denis Belediye Başkanı Didier Paillard hala silah sesleri duyabildiğini söyledi ve yerel saatle TSİ 5:30'dan bu yana silah seslerinin susmadığını belirtti.

Bu arada isimsiz ihbarlar nedeniyle ABD'den Paris'e giden iki Air France uçağının rotası değiştirildi. Uçakların birinin Salt Lake City, diğerinin de Kanada'nın Halifax kentindeki havalaanlarına güvenli bir şekilde indiği belirtildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü