Peçeli baykuş tedavi edildi!

Nesli tükenmek üzere olan bir peçeli baykuş, aç ve bacağı kırık halde bulunup veterinere götürüldü.
Peçeli baykuş tedavi edildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Manisa Saruhanlı'da yaralı ve aç halde bulunan, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan "peçeli baykuş", tedavi gördüğü veteriner kliniğinde, bakıcısı Fatma Mutlu'nun ilgisi sayesinde sağlığına kavuştu.

Bacağı kırık halde bulunan "peçeli baykuş", Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler aracılığıyla İzmir'deki özel bir veteriner kliniğine tedaviye getirildi. Henüz 10 günlükken bulunan ve hayatta kalma ihtimali düşük olarak görülen kuşun bacağındaki açık yarası ve kırığı tedavi edildi.

Peçeli baykuşların gece avcıları olması nedeniyle klinikte özel bir karanlık oda oluşturularak, kendini doğal ortamda hissetmesi sağlandı. Beslenmeyi reddeden yavru, kendisiyle ilgilenen veteriner teknikeri Fatoş Mutlu'yu kabul etti..

Yanıma kimseyi yaklaştırmıyor

Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada yavru baykuşun geldiğinde durumunun çok kötü olduğunu, kendisinin de onunla ilgilenmek istediğini aktardı;

"İlk zamanlar yemeyi reddediyordu. Karanlık bir ortama aldıktan sonra daha mutlu oldu. Kafesinin içine kutu koydum, geceleri oraya girip uyuyor. Temizliğiyle, beslenmesiyle her şeyiyle ilgileniyorum. Günde 2-3 kere yemek yiyor. Benim elimden başka kimseden yemek yemiyor. Geldiğinde kaçıyordu herkesten, ben ısrarla sevmeye çalıştım, sohbet ettim. Ona güven verdim. Aramızda bir bağ oluştu. Beni annesi gibi görüyor. Yanıma kimseyi yaklaştırmıyor, koruma içgüdüsüne sahip."