Pendik'te okul bahçesinde Osmanbey'de sokakta namaz!

Pendik'te bir imam hatip lisesinde öğrenciler okul bahçesinde topluca namaz kıldı.
Pendik'te okul bahçesinde Osmanbey'de sokakta namaz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde öğrenciler toplu namaz kıldı. Pendiklitv.com'un haberine göre, namaz organizasyonu "öğrencilerin girişimiyle" yapıldı ve bir öğrenci imam olarak arkadaşlarının önünde saf tuttu.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Okulun öğrencilerinden bir genç, imam oldu. Kılınan öğle namazının ardından dualar edildi.

Okulun duvarlarından Kur’an ayetleri yankılandı. Öğrenciler bu etkinliği ve namaz platformunu devam ettirmek niyetinde olduklarını bildirdi."

Diğer yandan İleri'den Süha Küçük'ün haberine göre İstanbul'un Şişli İlçesine bağlı Osmanbey Şafak Sokak'ta bulunan Yurt Kumaş adlı firma günde 5 vakit ezan yayını yapıyor. Firmanın bulunduğu binanın önündeki sokakta 1 aydır her Cuma günü araç trafiği durduruluyor ve toplu namaz kılınıyor. Öte yandan, kumaş firmasının bulunduğu binadan günde 5 vakit yapılan yayın, normal ezan saatlerinin dışında yapılıyor.

İleri Haber'e konuşan mahalleliler, bölgede bulunan Teşvikiye, Nişantaşı, Kurtuluş ve Feriköy'de çok sayıda Camii'nin olduğunu vurguladılar. Yaşadıkları durumu zabıtaya ilettiklerini belirten mahalleliler, zabıtadan olumsuz yanıt almaları üzerine müftülüğe başvurdular. Müftülük ise kumaş firmasından yapılan ezan yayını için gerekli izinlerin verildiği söyledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü