Perm Devlet Üniversitesi’nde silahlı saldırı: 8 kişi hayatını kaybetti

Rusya’daki Perm Devlet Üniversitesi’nde kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından ateş açıldı. 6 kişi hayatını kaybetti, 24 yaralı var. Saldırgan üniversitenin öğrencilerinden biri çıktı.
Perm Devlet Üniversitesi’nde silahlı saldırı: 8 kişi hayatını kaybetti
2021-09-20 14:14:41   Güncelleme: 2021-09-20 14:14:41    

Rusya’daki Perm Devlet Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, 'Kimliği bilinmeyen bir kişi üniversite kampüsünde öldürücü olmayan silahla ateş açtı ve daha sonra dışarıda ateş etti. 4 yaralı olduğu biliniyor. Kent ve üniversitenin tüm görevlileri harekete geçirildi' ifadeleri kullanıldı.
Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan güncellemede ise, 'Federal acil tıp merkezinden edinilen güncel bilgilere göre, Perm Devlet Üniversitesi’ndeki olayda 6 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 24 kişiye de tıbbi yardım sağlanıyor' ifadeleri kullanıldı.
Öğrenci ve öğretim görevlilerinin bir kısmı sınıflarda saklandı. Sosyal medyadaki görüntülere göre saklanmaya çalışan bazı kişiler pencerelerden atladı.

Öte yandan gözaltı sırasında güvenlik güçlerine mukavemet gösteren ve yaralanan saldırganın okulun öğrencilerinden biri olduğu anlaşıldı.

Putin’den başsağlığı dilekleri

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e üniversitede yaşananlarla ilgili detaylı bilgi verildiğini, Rus liderin Başbakan Mihail Mişustin’e saldırıda ölen ve yaralıların ailesine yardım edilmesi için kente bakanların gönderilmesi talimatı verdiğini söyledi. Peskov, 'Devlet Başkanı yakınlarını kaybedenlere derin başsağlığı dileklerini iletiyor' dedi.