Pet Skandal'da ALF skandalı!

Facebook'ta cahil bir gruptan oluşan 'Pet Skandal' isimli sayfa ALF diye bir 'örgüt' olduğunu bu örgütün 200 kadar mensubu olduğunu, Türkiye'de hiç ALF eylemi olmadığını yazarak büyük bir cehalet örneği sergileyerek skandala imza attı.
Pet Skandal'da ALF skandalı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2018-08-31 01:04:32    

Pet Skandal'ın bir parçası olarak Kurulan 'Pet Skandal International' isimli sayfa büyük bir cehalet örneği sergileyerek İngiltere Kraliyet Akademisi Hayvan Hakları Kulübü'nün analizine dayandırdığı paylaşımında ALF'in bir örgüt olduğunu, 200 kadar aktivistten oluştuğunu,  hayvan 'seven' zenginlerden finanse edildiğini, yabancı dil bilmeyen kimselerin kabul edilmediğini, gerekli kişilere giderek teklif götürdüklerini, en trajikomiği de Türkiye'de hiç aktivistinin bulunmadığını ve hiçbir eyleminin olmadığını ve haklarında açılan bir dava olmadığını yazdı.

ALF  (Animal Liberation Front) nedir?

ALF bir örgüt değil, eylem şeklidir. Hayvan sömürüsüne karşı çıkan ve hayvan kurtarma eylemi gerçekleştirenlerin yaptığı eylem biçimidir. Türkiye'de onbinlerce eylemi bulunduğu gibi yargılanan ve ceza alan aktivistleri de vardır.  Üye olunan bir yapı değildir, herhangi bir dil bilmenize gerek yoktur, dilsiz de olsanız ALF eylemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca

Christopher McIntosh: McDonalds şubesi kundaklamaktan 8 yıl ceza aldı.

Jon Ablewhite: laboratuvarlara  domuz tedarik eden bir çiftçiye şantaj yaptığı gerekçesiyle on iki yıl ceza aldı.

Sarah Gisborne: Huntingdon Life Science laboratuvarına ait 8 araca zarar vermekten 5 yıl ceza aldı.

Peter Young: Altı kürk çiftliğinde tutulan mink ve tilkileri serbest bıraktığı için 2 yıl ceza aldı.

Hedef ve ilkeleri

  • Hayvanları, deney laboratuvarları, sınai çiftlikler,kürk çiftlikleri gibi kötü muameleye maruz kaldıkları yerlerden kaçırıp acı çekmeden, doğal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerlere yerleştirmek.
  • Hayvanları sömürerek ve onlara kötü muamele ederek kâr elde eden kurumlara yönelik ekonomik sabotaj eylemleri gerçekleştirmek.
  • Şiddet içermeyen eylemlerle ve özgürleştirme faaliyetleriyle, kapalı kapılar ardında hayvanlara yapılan işkenceleri ifşa etmek.
  • İnsan ya da insandışı olsun hiçbir hayvana zarar gelmemesi için gereken bütün önlemleri almak.