Pide çaldıkları için dövülen çocuklar: Açtık!

Pide çaldığı iddia edilen Suriyeli çocuklar ve çocukları darp eden iş yeri sahibi adliyeye sevk edildi.
Pide çaldıkları için dövülen çocuklar: Açtık!
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

Hatay’da bir marketin önündeki dolaptan pide çaldığı öne sürülen çocuklar, sopalarla darp edildi.  DHA'nın haberine göre, çocukların, kentte atık kağıt toplayarak geçimlerini sağlayan Muhammed B. ile Fedi A. olduğu, Suriye’den aileleri ile birlikte geldikleri ve göç bürosunda kayıtları olduğu ortaya çıktı. “AÇTIK, PARASINI VERECEKTİK”

 

Olay günü aç olduklarını belirten Muhammed B. ifadesinde, “Evde ekmek olmayınca dışarı çıktık. Bir marketin önündeki dolapta ekmek olduğunu görünce sonra parasını vermek üzere ekmek aldım. O sırada iş yeri sahipleri gelerek dövmeye başladı. Parasını vermeye razı olduğumuzu söylememize rağmen vurmaya devam ettiler” diye konuştu.

 

Çocukların şikayetçi olmadığı dükkan sahibi M.T. ise bir süredir işyerine hırsızlık girişimi olduğunu ve devamlı dışarıyı gözetlediklerini, kendisinden ekmek istemeleri yerine alıp kaçmaya çalıştıklarını belirterek, “Daha önce askıda ekmek uygulaması da yapmıştım” dedi.

 

İSKENDERUN’DA ASKIDA EKMEK

 

Öte yandan kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayın yaşandığı Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde ise maddi durumu iyi olmayanlara yönelik ‘Askıda ekmek’ projesi uygulanıyor. Esnaf odaları ve kurumlar tarafından da desteklenen projenin uzun zamandır uygulandığını belirten fırıncı Halil Şensöz, “Askıda ekmek projesiyle yıllardır ihtiyaç sahipleri ve hayırseverler birbirlerini görmeden uygulanıyor. İhtiyaç sahipleri ekmeğini buradan alıp gidiyor” dedi.

 

Suriyeli çocukların dövülme olayını da değerlendiren Şensöz, “Dünkü ulusal kanallarda izlediğimiz olayın gerçekten talihsiz ve üzücü olduğunu düşünüyorum. Gerçeğin ne olduğunu bilmiyoruz ama görüntüdeki şey üzücü bir olay, keşke öyle bir olay yaşanmasaydı” diye konuştu.

 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

 

Askıda ekmek projesinin işleyişi hakkında da bilgi veren Şensöz, “İhtiyaç sahiplerine karşı insanlar geliyor, üç-beş ekmek bütçesine göre, kaç ekmek vermek istiyorsa işyeri sahibine bunu ödüyor. Ne veren alanı, ne alan vereni görmeden ihtiyaç sahibi dolaptan alıp gidiyor” dedi.