'PKK savaş için tünel kazıyor' iddiası!

İstihbarat birimleri yaptıkları araştırmada ticari mal trafiğinde alışılmışın dışında hareketlilik gözlemledi. Alınan sac aparatların tünellerin girişlerinin kapatılmasında kullanıldıkları iddia ediliyor.
'PKK savaş için tünel kazıyor' iddiası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Cizre, Silopi ve Nusaybin’de alışverişlerde yaşanan anormallik istihbarat birimlerinin dikkatini çekti. İstihbarat raporunda sadece örgüt üyelerinin değil tünellerin halkla iletişim için de kullanılacağı iddia edildi.
 
Aydınlık'tan Deniz Kahraman'ın haberine göre devletin istihbarat birimleri yaptıkları saha çalışmasında özellikle nalburlardaki ticari mal trafiğinde alışılmışın dışında hareketlilik gözlemledi. İstihbarat birimleri her evde bulunan balyoz keskiden başka, sürgü şeklinde kalın sacdan geçiş mekanizma-aparat talebinin arttığını not ettiler. 
Bu mekanizma-aparatın özellikle yörede çok kullanılan sac tandır kapağı olarak işlev gördüğü saptandı. Ancak son dönemde bu sac aparatların evler ve mahaller arasında inşa edilen tünellerin girişlerinin kapatılmasında kullanıldıkları ortaya çıktı.
İstihbarat raporlarında Silopi, Cizre ve Nusaybin’deki ev-mahalleler arasında gerektiğinde denetimli geçiş için tünel işlevi temin eden sistemlerin yaygınlık kazandığı değerlendirildi.
Raporlarda meskûn mahal çatışmalarında söz konusu tünel geçişlerin kullanılmakta olduğu uyarısı da yapılırken, Ayn el Arap’ta (Kobani) PKK’nın elde ettiği  deneyimin sadece silahlı-örgüt unsur uhdesinde tutulmaması, sivil halkla etkileşimde de kendisini gösterdiği vurgulandı.
Bu arada PKK liderlerinden Cemil Bayık’ın, “Tüm halkımız silah almalı, bu temelde kendini eğitmeli ve örgütlemeli. IŞİD ve sömürgeci tüm güçlerin her türlü saldırısına karşı köylerde, kentlerde, mahallelerde yer altı sistemi, tüneller, mevzi sistemi geliştirmeli. Köyünü, kentini mahallelerini terk etmemeli, yaşam olacaksa da kendi topraklarında, ölüm olacaksa da kendi topraklarında olmalı” açıklamasına da dikkat çekildi.