PKK terör örgütü değildir diyen Tahir Elçi öldürüldü!

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi basın açıklaması yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.
PKK terör örgütü değildir diyen Tahir Elçi öldürüldü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

20:39 HDK Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, İstanbul’da bir araya gelerek Elçi’nin katledilmesine tepkilerini dile getirdi. Tahir Elçi’ye saldırının aynı zamanda ezilen ve emek veren Kürt halkına yönelik olduğunu vurgulayan Tuncel, ‘Türkiye’de hakikat çok uzun bir süredir öldü. Ama unutmayın ki hakikat bir gün karşınıza çıkar ve “Ben buradayım” der’ diyerek katliamın peşinde olacaklarını kaydetti. Ertuğrul Kürkçü de ‘Elçi’yi vuran kurşunlar, Selahattin Demirtaş’a ulaşmayan kurşunlardır’ dedi.

Cezayir Restaurant’ın toplantı salonunda bir araya gelen HDK Eşsözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün yaptığı açıklamaya çok sayıda aydın, yazar ve emek ve demokrasi kurumlarından da katılımcılar vardı.

Kürkçü ‘Suikastın el birliğiyle hazırlandığını düşünüyoruz. Tahir Elçi’yi vuran kurşunlar, Selahattin Demirtaş’a ulaşamayan kurşunlardır” sözleriyle konuşmasına başladı. Türkiye’de muhalefetin dili ve sözü olan herkesin tehdit altında olduğuna vurgulayan Kürkçü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ‘Sizin hedefe koyduğunuz insan kurşuna diziliyor’ dedi.

Tuncel, ‘Tahir Elçi’yi tanıyanlar bilir, sadece baro başkanı değil, yıllarca Kürdistan’daki faili meçhul cinayetlere itiraz etmiş, 3. döneminde Başbakan ve Cumhurbaşkanın bize hatırlattığı beyaz Torosların katlettiği sivillerin hayatını savunmuş, onların faili meçul cinayetlerini açığa çıkartmak için mücadele etmiştir, tıpkı Diyarbakır’daki insanlar gibi.’ diyerek Elçi’nin mücadeleci kişiliğine vurgu yaptı.

Sebahat Tuncel, ‘Biz biliyoruz, çatışma dönemlerinde önce hakikati öldürürler, devletin kendi ürettiği ideolojileri ve düşünceleri kimse sorgulamasın diye. Türkiye’de hakikat çok uzun süredir öldü ve Türkiye toplumu yanlış bilgilendirilmeye çalışılıyor. Ama unutulmasın ki hakikat bir gün karşısına çıkar ve ben burdayım der. Devlet insanlık karşısında suç işledi.’ dedi.

 

20:31 Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmet Akgündüz Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından skandal bir açıklama yaptı. Akgündüz  Elçi için "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürülmüş. Su testisi su yolunda kırılır." dedi.

 

 

19:23 Saldırıda ölen polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın ardından ağır yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören polis memuru Cengiz Erdur da yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

19.13 Kadıköy'de konuşmalar yapılıyor. Söz alan bir kişi: Can Dündar'ı, Erdem Gül'ü kim tutukladıysa Tahir Elçi'nin de faili onlar!

19.07 Kadıköy Boğa'da Tahir Elçi için saygı duruşu yapılıyor

18:45 Dersim’de Tunceli Barosu’nun çağrısıyla yapılan eylemde Tahir Elçi’nin katledilmesi protesto edildi.

Sanat Sokağı’nı dolduran binler Seyit Rıza Meydanı’na yürüdü. Siyasi parti ve demokratik kitle örgütü üyelerinin de katıldığı eylemde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Av. Özgür Ulaş basın metnini okudu. Açıklamada Tahir Elçi’nin doğrudan hedef alınarak başından aldığı tek kurşunla katledildiği ifade edildi.

Tahir Elçi’nin şiddetin son bulması çağrısı yaptığı açıklama sırasında şiddetin kurbanı olduğu vurgulandı. Bu ülkede Elçi gibi yüzlerce aydının katledildiği hatırlatılırken Kürt sorununu asayiş sorunu olarak gören ve “Son terörist ölene kadar” açıklamaları yapan devlet yetkililerine şu ifadelerle seslenildi: “Şiddet ile dünyada hiçbir devlet benzer sorunları çözmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti 30 yıldır uygulanan şiddetin çözüm olmayacağını artık ne zaman anlayacaktır. Çözüm süreci ile başlatılan diyalog sürecine hemen geri dönülmeli ve somut adımlar ile sorunu kalıcı olarak çözüm yöntemleri aranmalıdır. Tahir Elçi’ye sıkılan kurşun barışa sıkılan kurşundur. Bu kapsamda tüm halkımızı ülkemizde ve bölgemizde barış için sesini yükseltmesine davet ediyoruz. Yaşanan katliamı kınıyoruz.”

18:04 HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanması sonrası destek için Şişli’deki Cumhuriyet gazetesine ziyarette bulundu. Önder, ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Önder,  “Evrensel suç sicili oldukça kalabalıklaşmış bir iktidar, bu suçu unutturmak için elinden gelen bütün zulmü ve gölgeleme gayretlerini yapıyor” dedi. Önder, devamında ise “Can ve Erdem’in tutuklanması da böyle bir davranışın en pervasız hallerinden birisidir. Dikkat edin katledilenlere, cezaevine atılanlara hepsinin bir ortak özelliği var. Demokratik bir ülke özlemini ve bunun gereklerini yerine getirmek. Dayanışmayı ötekisi olmayan bir anlayışı pratikleştirmek. Sistemin buna tahammülü yok ama en güçlü gözüktükleri yer en çok korktukları yer, ana tekabül ediyor. Bütün bunlar bu telaşın ürünüdür. Bu günler geçecek ve kötü birer anı olarak kalacaktır. Bu zulmü yapanların ise sadece yad-ı menfuru kalacak. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Tahir Elçi’nin özellikle son bir yıl içindeki katliamlarla çok ortak bir yanı var. Suruç’taki insanlar, Kürt halkıyla onun direnişiyle, Rojava’daki zulme karşı mazlumların yanında durma iradesini gösteren sosyalist gençlerdi. Pervasız bir şekilde katledildiler. Çünkü amaçları özellikle Kürt halkını yalnızlaştırmak, kriminalize etmek. İkinci büyük katliam Ankara Gar’ındaki katliamdı. Orada da barış ve dayanışma talepleri vardı. Tahir Elçi’nin de bu iki katliamda hayatını kaybeden kardeşlerimizden daha farklı bir yanı yoktu. Herkes için ‘demokrasi’ herkes için ‘barış’ istiyordu. Zulmü teşhir etme noktasında canını hiçe sayarak bir pratik geliştiriyordu. Sistem buna tahammül etmeyeceğini gösterdi. Fakat bütün bunları büyük bir korkunun ve telaşın tezahürü olarak okuyacağız. Bu zulüm ebediyen sürmeyecek. Halkların barış ve demokrasi talebi bütün bu zulme galip gelecektir” dedi.

Bir gazetecinin, “Tahir Elçi’nin kimler tarafından öldürüldüğü konusunda size ulaşan bir bilgi var mı?” sorusuna Önder, “Şu an aldığım bir bilgi yok. Ancak tarih bilenler için faili tahmin etmek güç değil. Şu an sadece bunu söyleyebilirim” şeklinde cevap verdi.

 

17:57 Diyarbakır'da Ofis, Koşuyolu ve Dağkapı'da Elçi için yapılan yürüyüşlere polis gelişigüzel şekilde yoğun gaz sıkarak müdahale etti. 

Yine Ofis'te bulunan Gevran Caddesi'nin trafiğe kapatıldığı belirtilirken, Dağkapı Meydanı'nda halkın yeniden toplanmaya başladığı bildirildi.

17.52 Katledilmesinin ardından Tahir Elçi’nin Twitter hesabından son bir tweet geçildi:

17:44 Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi öldüren kişin kimliği tespit edildi. Diyarbakır polisinin kişiyi yakalamak için operasyon başlattığı öğrenildi. A haber canlı yayınında konuyla ilgili son bilgileri veren ATV muhabiri Emrullah Erdinç, Polisin çatışma sonrası kaçanlardan birinin kimliğini belirlediğini ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ilçesindeki bazı adreslere yönelik operasyon hazırlığında olduğunu söyledi. Erdinç,  kişiyi öncelikli olarak sağ ele geçirmeyi hedefleyen operasyona Özel Harekat birliklerinin de destek verdiğini kaydetti.

16:56 eylemine polis saldırısı sonrası "Hırsız Katil AKP" sloganları atılıyor.

16: 50 Polis Galatasaray'da kitleye saldırdı. 

16:46 Görgü tanığı Elçi’nin polis tarafından vurulmuş olabileceğini savundu. Diken’e konuşan ve adını vermek istemeyen görgü tanığı, Elçi’nin vurulmasından kısa süre önce yanında olduğunu söyledi. Basın açıklamasının yapıldığı Yenikapı sokakta esnaf olan görgü tanığı, “Elçi konuşmasını bitirdikten sonra elindeki dövizleri minareye bırakmaya hazırlanıyordu. O sırada ben de dükkanıma geçtim. Birkaç saniye sonra yukarıdan, Gazi Caddesi tarafından yani Yenikapı sokağın girişinden silah sesleri geldi. Silah seslerini duyduktan sonra ne olduğunu anlamak için dükkandan dışarı çıktık. İlk anda çevredekiler polisin ateş açtığını söylese de başka şahısların koşarak sokağa girdiğini ve ateş açmaya başladığını anladık. Onların sokağa girişinin ardından, basın açıklaması yapılan yerde bulunan sivil polislerin karşılık verdiğini öğrendik. İlk silah seslerinden sonra yerde yatan birini gördük. O an ağır yaralıydı. Daha sonra o şahsın Elçi olduğunu anladık. Bu sırada yukarıdan koşarak gelenler Yenikapı sokaktan, Aliemiri sokağına doğru sağa döndüler ve kaçarak uzaklaştılar. Sokağın alt tarafından herhangi bir ateş açıldığını görmedik. Bu noktada polis, saldırganlara ateş ederken Elçi’yi kazara vurmuş olabilir.”

16.34 Ankaralı avukatlar Yüsel'e varmak üzere "hepimiz Tahiriz öldürmekle bitmeyiz"sloganını atıyor.

16:20 Tahir Elçi için GS'da yapılacak eyleme Kadıköy'den geçecekler iskelede buluştu, saygı duruşu yapıldı.

16:02 Devlet Bahçeli Tahir Elçi'nin katledilmesiyle ilgili açıklama yaptı.Bahçeli açıklamasında, "Elçi'nin katledilmesi toplum olarak hepimizi üzmüştür. Olayı iktidarın çok yönlü olarak ele alıp incelemesi gerekiyor" dedi.

15:47  Açıklama yapan Davutoğlu, "Bu olay mutlak suretle aydınlatılacaktır. Şehit Polisimiz Ahmet Aslan'a, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye Allah'tan Rahmet Diliyorum. Orada polisimizin de oradakileri koruma amacıyla ateşe devam etmesi sonucu, Tahir Elçi iki ateş arasında kalmış olabilir. Durum buysa, balistik incelemede çıkarsa, bunların bütün sonuçları kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır. Şüphe olmasın" ifadelerini kullandı.

15:44 Diyarbakır'da sabahki saldırının düzenlendiği bölgede inceleme yapan heyete ateş açıldı. Saldırıda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yara almazken , 2 polis memuru hafif yaralandı.

15:19 Bağımsız Gazetecilik Derneği P24 Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi öldürdünüz. Sokak ortasında, alçakça vurdunuz onu.
 
Tahir Elçi arkadaşımızdı. Tahir Elçi kardeşimizdi. Tahir Elçi bu memleketin en güzel yüzlerinden, en duru seslerinden biriydi.
 
Çünkü insan hakları için çalışıyordu. Çünkü barış istiyordu. Herkes insanca, eşitçe yaşasın istiyordu. Artık kan akmasın istiyordu.
 
Kürt hareketinin güvercinini vurdunuz.
 
Çünkü o sizin tahammül edemediğiniz tüm değerlerin sembolüydü.
 
Çünkü o susmuyordu. Tehditlerinize rağmen gerçekleri söylüyordu.
 
Elçi'nin öldürülmesi, ifade özgürlüğünün en açık ve alçak bir biçimde katlidir.  
 
Sekiz yıl önce Hrant Dink’i nasıl öldürdüyseniz, Tahir Elçi’yi de öyle öldürdünüz. Göz göre göre, elbirliğiyle. Bebeklerden katil yaratan o karanlığı, sevgili Rakel Dink’in sekiz yıl önce hepimizi uyardığı o karanlığı besleye besleye.
 
Tahir Elçi'nin suikastındaki mesajı açıkça görüyoruz:
 
Türkiye'de barış için mücadele etmenin, herkes için insan onuruna yaraşır bir hayat istemenin, kirlilik, eşitsizlik ve adaletsizliğe karşı savaşmanın ve düşüncelerini söylemenin bedeli bu diyorlar.
 
Beyaz Torosların sadece renginin değiştiğini söylüyorlar.
 
Sokaklarda çocukları vuranların, duvarlara ırkçı sloganlar yazanların, kartopu oynayan gençleri bıçaklayanların, insanları arabalara bağlayıp sürükleyenlerin ödüllendirileceğini; Mafya’nın, Jitem’in dilediğini yapacağını; ama barış isteyenlerin hapislerde sürüneceğini, o da olmazsa katledileceğini söylüyorlar.
 
Bu mesajı aynen iade ediyoruz... Sizden korkmuyoruz. Tahir Elçi’yi niye öldürdüğünüzü biliyoruz. Tahir Elçi’nin öldürülmesini mümkün kılan karanlığı nasıl yarattığınızı biliyoruz.
 
Ellerinizdeki kanı, gözünüzdeki nefreti görüyoruz.
 
Korkmuyoruz.
 
Bugün yüreğimiz yanıyor.
 
Ama susmayacağız, istediğiniz sessizliği size sunmayacağız.
 
Bugün yas tutuyoruz.
 
Yarın hesap soracağız.

15:00 Tahir Elçi'ye yönelik saldırıda çok sayıda görüntü almayı başaran DHA Muhabiri Ramazan Yavuz, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırının ardından bölgeden uzaklaşmaya çalışan gazetecilere polisin dipçiklerle saldırdığını bildirdi. DHA Muhabiri Ramazan Yavuz yaşananları anlattı. Yavuz, "Yukarı kısımdan silah sesleri geldi. Silah sesi gelir gelmez, avukatlar ve gazeteciler kendimizi yere attık. Bu sırada yukarıdan bir kişi elinde tabancayla aşağıya doğru koşuyordu. Sivil polisler önce ne olduğunun farkına varmadı" dedi.

"POLİSLER DİPÇİKLERLE BİZİ DÖVMEYE BAŞLADI"

NTV canlı yayınında konuşan Yavuz, "Oradan nasıl çıktınız?" sorusuna "Polis panzeri geldikten sonra yerde sürünerek ana caddeye çıkabildik. Ana caddeye çıktıktan sonra da silahlı şahıslara operasyona gelen polisler bu sefer dipçiklerle bizi dövmeye başladılar" yanıtını verdi. 

14:38 Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıda olay yerinde bulunan bir görgü tanığı, çatışmanın, iki kişinin gruba doğru silah sıkarak yaklaşmasıyla başladığını söyledi. Görgü tanığı ''Tahir Elçi'nin kafasının arkasından vurulduğunu gördüm. Yere düştü, yere düşerken elini beline götürdü kendi silahını çıkarmak için. Silahını çıkardı ama yere düştü, kullanamadı. Kafasını kaldırıp ateş açılan yere doğru bakmaya çalıştı, baktı ve sonra kafası yere düştü. Yüzü gözü kan içindeydi. Çatışma 10 dakika kadar sürdü. O sırada kafamızı kaldıramadık." diye konuştu.

14:32  Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından bir açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Bu suikastin nedeni; Saray ve AKP hükümetlerinin savaş politikaları, kullandıkları devlet şiddetidir” ifadelerini kullandı. Açıklama şöyle:

Tahir Elçi, AKP iktidarı tarafından, onların medyası aracılığıyla hedef ilan edilen bir kişi oldu ve hakkında linç kampanyası yürütüldü. Saray’ın ve iktidarın oyuncağı haline gelmiş olan kimi yargı mensupları Elçi’yi gözaltına alıp tutuklamaya çalıştılar ve bundan hukuk adına zerre kadar utanç duymadılar. Elçi’nin fikirleri ve mücadelesi ile baş edemeyen insanlık düşmanları onu öldürerek susturmayı seçtiler.

‘Hukuk ve insanlık dışı sokağa çıkma yasakları’

Saray ve AKP hükümetlerinin savaş politikaları, kullandıkları devlet şiddeti, saldırgan dilleri ve üslupları, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen keyfi, hukuk ve insanlık dışı sokağa çıkma yasakları, sivillere yönelik saldırı ve katliamlar, Suriye’deki iç savaşta El Kaide türevi IŞİD ve benzeri örgütlerin destekçisi olma politikaları bu suikastın nedenlerindendir.

Bu alçakça saldırının sorumluları ve bunların bağlantıları acilen ortaya çıkartılmalıdır.”

14:26 Saldırıya yönelik mobese görüntüleri ortaya çıktı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ve 1 polisin öldüğü saldırı sırasında yaşananlar Mobese kameralarına saniye saniye yansıdı. İşte o görüntüler

 

14:12 Sur'da yaptığı açıklamadan sonra başından silahla vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin otopsi raporu tamamlandı. Elçi'nin ensesinden giren kurşunun sol gözünden çıkmasıyla öldürüldüğü kaydedildi. 

14:06  Uğradığı silahlı saldırı sonucu başına isabet eden tek kurşunla hayatını kaybeden Tahir Elçi’nin katledilmesini protesto etmek için eylem çağrısı yapıldı.

İstanbul

Kadıköy İskele Meydanı  15.30’da toplanma çağrısı yapıldı.

Saat 17.00’de Taksim Galatasaray Meydanı’nda basım açıklama yapılacak.

‘Saray Yenilecek Halk Kazanacak’ diyenler saat 19,00’da Kadıköy Boğa’ya çağrı yaptı.

Ankara

İnsan Hakları Anıtı’na saat 17.00’de çağrı yapıldı.

İzmir

İzmir Emek ve Demokrasi güçleri Alsancak Sevinç Pastanesi önü saat 17.00’de basın açıklaması yapılacak.

Adana

Adana İHD saat 15.00’de İnönü Parkı’na çağrı yaptı.

13:59 Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili hükümetten ilk açıklama geldi.  Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan"Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yönelik menfur saldırıyı kınıyorum. Kendisine ve şehit olan polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı polislerimize, Anadolu Ajansı muhabirine ve diğer vatandaşlarımıza şifa diliyorum" dedi.

13:51 Sosyal medyada 'Çatışma istemiyoruz' diyen Tahir Elçi'nin katledilmesi büyük tepki gördü. Elçi'nin vurulmuş haldeki görüntüsü katledilen gazeteci Hrant Dink'e benzetildi.

13.37 Cizre halkı, Tahir Elçi’nin ilçedeki evine taziye ziyareti için gidiyor. Evin önü kalabalıklaşıyor.

13.34 Elçi’nin otopsi işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

13.15 Tahir Elçi’nin katledilmesinden sonra barolar da harekete geçti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, tüm baro başkanlarını Diyarbakır’a çağırdı. Kendisi de Diyarbakır’a hareket eden Feyzioğlu şöyle dedi:

Bu saldırının arkasında kim vardır bunu bilmiyoruz. Ama hedef birliğimiz, kardeşliğimizdir. O yüzden bugün hepimiz tek vücut olarak bu alçak saldırı karşısında saf tutmak zorundayız. Bu amaçla, derhal ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız Diyarbakır’a gidiyoruz. Bütün baro başkanlarımıza da çağrı çıkardık. Onlar da gelecekler. Hem kardeşimizi defnedeceğiz, hem de tüm dünyaya biriz beraberiz bizi adalet mücadelesinden hiç kimse çeviremez diyeceğiz.

13.11 Tahir Elçi’nin katledilmesinin ardından Diyarbakır’da halk sokağa çıkarken, Diyarbakır Valiliği Sur’da 13.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sırada çatışma çıktı. Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra silahlı ve roketli saldırıya uğrayan grubun içerisinde bulunan ve ağır yaralanan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Elçi'nin başından vurulduğu öğrenildi.

ELÇİ: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR!

Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu. Çatışma sırasında 1 polis de ölürken 3 kişi ise yaralandı.

BASIN MENSUPLARI DA YARALANDI


Çatışmada yaralananlar arasında Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan ile DHA muhabiri Ramazan Yavuz ve Baro yöneticilerinin de olduğu belirtiliyor.

ELÇİ'YE YÖNELİK SALDIRI BÖYLE ÇARPITILDI

İHA'nın geçtiği habere göre Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Elçi’nin başından vurulduğu öğrenildi.

12.30 DHA Diyarbakır muhabiri Felat Bozarslan, CNN Türk yayınında görgü tanıklarının olayın başlangıcında sakallı bir kişinin açıklama yapan gruba doğru yaklaşarak ateş açtığını çatışmanın sonra başladığını bildirdi.

 

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA 

Diyarbakır Valiliği Tahir Elçinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şunlar dile getirildi: "28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında İlimiz Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında  Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunulmuş; bu saldırıda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 polis memurumuz da yaralanmıştır. Olay sırasında ve akabinde aynı yerde meydana gelen çatışmada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını yitirmiştir. Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmış olup konunun detayları incelenmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama kamuoyuyla daha sonra paylaşılacaktır."

TAHİR ELÇİ'NİN VURULDUĞU YERDEN İLK GÖRÜNTÜLER

 

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ: PLANLI BİR SUİKAST

HDP'li Kürkçü: Tahir Elçi doğrudan hedef alındı, planlı bir suikast sonucu hayatını kaybetti; tek suikast olarak kalmayabilir! dedi.

Tahir Elçi iki gün önce vurulduğu yeri paylaşıp 'suikast' demişti...

Diyarbakır Barosu'nun kentteki tarihi Dört Ayaklı Minare'ye yapılan saldırıyı protesto için basın açıklaması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi,
ki gün önce vurulduğu yere ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulunmuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü