Polat: 2023 seçimlerinin simgesi soğandır! Patates soğan, güle güle Erdoğan

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Türkiye kritik bir seçime giderken, soğanın hayat pahalılığının simgesi haline geldiğini belirterek, 'Erdoğan’ın ‘beka meselesi’ olarak tanımladığı ve kendisinin iktidar yürüyüşünün ilk büyük basamağı olan İstanbul ile birlikte birçok büyük kenti kaybettiği 2019 yerel seçimleri öncesinde meydanlarda tanzim satış noktaları kurularak soğan patates satılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla, 4 Aralık 2021 günü gerçekleşen Mersin mitinginde haberlere yansıyan bir pankartı da hatırlatalım: 'Patates soğan, güle güle Erdoğan'' diye yazdı.
Polat: 2023 seçimlerinin simgesi soğandır! Patates soğan, güle güle Erdoğan
2023-04-10 10:03:52   Güncelleme: 2023-04-10 10:03:52    

İktidarın tarım politikalarını eleştiren Polat, 'Hâlâ iktidarı destekleme eğiliminde olanlar içinde dahi, din, milliyetçilik gibi ideolojik belirleyenlere ek olarak, iktidarın bir kurumundan alınan yardımlar, sağlanan iş imkanları ya da iş vaatlerinin etkili olduğunu görüyoruz.

Mahir Akkoyun’un, hayat pahalılığı temalı yaratıcı tasarımlarının bir anda milyonlarca paylaşılması da bu gerçeği teyit ediyor' ifadelerini kullandı.