Polis, silahını makatıma soktu!

Şırnak Silopi'de gözaltına alınan F.A. emniyette kendilerine işkence yapıldığını ve tecavüze uğradıklarını iddia etti. F.A. 'Bazıları silahlarının namlusunu pantolonlarımızın içinde gezdirerek makatımıza soktu. Bize bir çok şey yaptılar' dedi.
Polis, silahını makatıma soktu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Şırnak'ın Silopi ilçesinde gözaltına alınanlara işkence yapıldığı iddia edildi.

DİHA'nın haberine göre, Şırnak'ın Silopi ilçesi Zap Mahallesi'nde 7 Temmuz'da yaşanan olaylarda gözaltına alınanlar yapılan işkenceleri anlattı. Yaralıları hastaneye taşırken gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılan yurttaşlardan F.A., gözaltında tutuldukları Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yaşadığı vahşeti anlatarak, polislerin silahlarıyla kendilerine tecavüzde bulunduğunu söyledi. 

KERPETEN, YANGIN TÜPÜ, KELEŞ

Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde polislerin kerpeten, yangın tüpleri ve keleş dipçikleriyle kendilerine saldırdığını anlatan F.A., emniyette yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: "Emniyete götürüldüğümüzde, sabah yaralıları hastaneye götürürken gördüğüm ve elimi kaldırarak 'yaralıları götürünceye kadar durun' diye seslendiğim bir polis vardı. O polis beni arıyordu. Beni görür görmez keleş dipçiğiyle bana vurdu. Vurduklarında kendimden geçtim, sonra bir polis yangın tüpünü getirerek yüzüme sıktı ve beni ayıltmaya çalıştı. O sürede, bir polis 'Bu köpek öldü' derken bir diğer polis ise 'Ölmüşse götürüp Zap alanına atalım' diye cevap verdi. Daha sonra bizi bodrum katına indirdiler ve 'Eğer hareket ederseniz sizi öldürürüz' tehdidinde bulundular. Bir polis, 'Benim devrem yaralandı, eğer ölürse hepinizi öldürürüm' dedi. Bu biçimde bize işkence ettiler." 

'SİLAHI MAKATIMIZA SOKTU'

Daha sonra polislerin onu bir odaya götürdüğünü, orada yalnızca kendisine işkence ettiklerini anlatan F.A., yaşanan vahşeti şöyle anlattı: "Bir polis beni odaya götürdü. Bana bir parça tel göstererek 'Sana elektrik vereceğim' dedi. Bir diğeri kerpeten getirerek 'Dişlerini çekeceğim' dedi. Beni ve arkadaşlarımı çok dövdüler. Kuran üzerine yemin ederek bir şey yapmadığımı söyledim. Başımıza bir çok şey getirdiler. Bir çoğu aklıma gelmiyor çünkü kendimde değildim. Bazıları silahlarının namlusunu pantolonlarımızın içinde gezdirerek makatımıza soktu. Bize bir çok şey yaptılar." 

'İNSANLARI POLİS SANIP KORKUYORUM'

F.A., polislere cevap verdiği için polislerin en çok ona saldırdığını belirterek "Onlar kendi açılarından savaş başlatmışlar ve bizi vuruyorlar. Kendi aralarında 'Şimdi ne 90'lı yıllar ne de 80'li yıllara benziyor' biçiminde konuşuyorlardı." Yaşadıklarından dolayı halen kendine gelemediğini belirten F.A., sözlerini şöyle tamamladı:" Şimdi kendimde değilim. İnsanları gördüğüm zaman polis sanıp korkuyorum."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü