Polisin yumrukladığı çiftçi: AKP’ye verdiğim oy haram zıkkım olsun!

Polis, patates fiyatlarını protesto eden çiftçilere müdahale etti.
Polisin yumrukladığı çiftçi: AKP’ye verdiğim oy haram zıkkım olsun!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fotoğraf: DHA

 

Adana'da çiftçiler patates fiyatlarını protesto etti. DHA’nın haberine göre çiftçiler, 10 çuval patatesi dökerek traktör ve araçlarla yolu ulaşıma kapadılar.

 

Çiftçilerden 36 yaşındaki Ertan Özkan, dönümünü iki bin liraya mal ettiklerini ancak patatesi 700 liraya satamadıklarından şikayetçi oldu. Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: “Perişan olduk, senetlerimiz protesto edildi. Ak Parti Hükümeti’nin dış politikasının zayıf olmasından dolayı dışarıya ihracatımız yok. İç piyasa da kaldırmıyor.”

 

‘Komşu ülkelerden kimseyle irtibatımızı bırakmadılar’

 

Patates ekiminde yaklaşık bir milyon lira harcadığını söyleyen 38 yaşındaki Sefa Öztürk ise “Herkese kafa tutuyorlar. Komşu ülkelerden kimseyle irtibatımızı bırakmadılar. Geçen sene 3 kuruş para kazandık, bu sene kat be kat fazlasını geri aldılar” diye konuştu.

 

15 dakika süren eylemin sona ermesinin ardından olay yerine gelen bir polis memuru, Kalaşnikof marka tüfekle çiftçilere sert tepki gösterdi. Yolun temizlenmesini isteyen polis memuru tartışma sırasında çiftçilerden birine yumruk atınca arbede çıktı.

 

Çiftçilerin tepki göstermesi üzerine polis memuru elindeki tüfekle havaya ateş açtı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi, çiftçiler gözaltına alındı.

 

Polisten yumruk yiyen çiftçi, “AKP’ye oy verdim. Oyun karşılığı bu mu? Haram zıkkım olsun o verdiğim oy” diyerek isyan etti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü