Prof. Dr. Naci Görür: Amerikalılar Malatya’da 6,8 deprem olacak diyorlarmış, olabilir ama o kadar da büyük değil

Türkiye'nin önde gelen jeologlarından Prof. Dr. Naci Görür, Amerikalı bilim insanlarının, Malatya'da 6,8 büyüklüğünde deprem olabileceği iddiasına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Prof. Dr. Görür, '6 Şubat deprem kırıkları birbirlerini kesmedi. Aralarında kısa bir boşluk kaldı. Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil' değerlendirmesinde bulundu
Prof. Dr. Naci Görür: Amerikalılar Malatya’da 6,8 deprem olacak diyorlarmış, olabilir ama o kadar da büyük değil
2023-04-27 01:34:16   Güncelleme: 2023-04-27 01:34:16    

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinden gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin acısıyla sarsıldı. 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deprem, geride on binlerce yıkık bina ve enkaz bıraktı.

Bu iki büyük depremin ardından ise Doğu Anadolu Fay (DAF) Hattı üzerinde peş peşe depremler yaşandı. Her deprem 6 Şubat'ın unutulmaz acısını hatırlatırken Prof. Dr. Görür, önemli bir açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Görür, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

'Amerikalılar, Malatya’da 6.8 deprem olacak diyorlarmış. 6 Şubat deprem kırıkları birbirlerini kesmedi. Aralarında kısa bir boşluk kaldı.

Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil. Elazığ’dan Hatay’a kadar kırılmamış fay veya fay kesimlerinde küçük-orta boyutlu depremler olabilir. ama DAF/ÖLÜ DENİZ hattı üzerinde artık uzun bir dönem büyük depremler olmaz.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü