Putin: Rus turistler Türkiye'de güvende değil!

Rusya lideri Putin geleneksel hale gelen ve bu yıl 14.’sü düzenlenen Direkt Hat programında merak edilen pek çok soruya yanıt veriyor.
Putin: Rus turistler Türkiye'de güvende değil!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in siyasetten özel hayatına kadar pek çok soruya yanıt verdiği ve ilki Nisan 2001'de düzenlenen Direkt Hat programı başladı. Gostinıy Dvor'daki stüdyoda bu yıl 14.'sü gerçekleştiren Vladimir Putin’le Direkt Hat, Pervıy Kanal, Rossia 1, Rossiya 24 kanallarında ve Mayak, Besti, Radio Rossii radyolarından canlı yayınlanıyor.

Program kapsamında halkla doğrudan iletişime geçen ve politikadan ekonomiye, dış politikadan özel yaşamına kadar pek çok soruyu yanıtlayan Putin'e bu yıl yöneltilen soruların sayısı (son bilgilere göre) 2 milyonu aşmıştı.

 

 

('Yanınızda ne zaman bir first lady göreceğiz?' sorusuna) "Hayatımdan memnunum. Her şey iyi. Ama belki de gelecekte bu merakınızı giderebilirim."

 

'Tatil için Kırım'a mutlaka geleceğim'

 

(Tatil için ne zaman Kırım'a geleceğini soran bir Kırımlıya) "Bunu düşünmemiştim ama Kırım'a mutlaka geleceğim. Belki birkaç günlüğüne tatil için gelirim. Davetiniz için teşekkür ederim."

 

 

 

"Türkiye hükümeti turistlerin güvenliğini sağlamaya çalışacaktır ama bunu yapıp yapamayacağı büyük bir soru işareti.

Türkiye'de neredeyse her hafta bir terör saldırısı gerçekleşiyor. Rus turistlerin Türkiye'de güvende olacağına dair bir garanti yok."

 

 

'Türkiye'nin güneydoğusunda fiilen iç savaş var'

 

"Türkiye'nin güneydoğusunda fiilen iç savaş var. Türkiye liderliği radikallerle mücadele etmiyor, onlarla işbirliği yapıyor."

 

 

 

12 yaşındaki Vera'dan soru: Erdoğan ve Poroşenko aynı anda boğuluyor olsa ilk kimi kurtarırdınız?

 

(Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko aynı anda boğuluyor olsa ilk olarak kimi kurtaracağını soran 12 yaşındaki Vera'ya) "Birisi boğulmaya karar vermişse, onu kurtarmak imkansızdır. Ama isteyen herkese yardım eli uzatırız."

 

 

6 YAŞINDAKİ KIZ DA 'OBAMA SİZİ KURTARIR MIYDI?' DİYE SORMUŞTU

Putin, önceki Direkt Hat programlarının birinde "Denize düşseniz ABD Başkanı Barack Obama sizi boğulmaktan kurtarır mıydı?" diye soran 6 yaşındaki bir kıza "Umarım böyle bir şey başıma gelmez. Ama, doğrusu Obama düzgün ve cesur biri. Eminim kurtarırdı" yanıtını vermişti.

 

 

'Türkiye dostumuz. Türkiye halkı dostumuz. Ancak Türkiye'deki bazı politikacılarla ilgili problemlerimiz var.'

 

'İlaç kullanmaktansa spor yapıyorum'

 

(Yerli ilaç mı, yabancı ilaç mı kullandığı sorusuna) "Hiçbirini kullanmamaya çalışıyorum. Ben bunların yerine spor yapıyorum."

 

 

'Suriye'deki terör tehdidi bitmedi, Rusya da Suriye'yi terk etmedi'

 

(Suriye'deki terörist gruplara yönelik operasyon gerçekleştiren Rus güçlerinin kısmen geri çekilmesine dair bir soruya) "Suriye'deki terör tehdidi yok olmadı. Rusya da Suriye'yi terk etmedi ve bu ülkenin ordusunu güçlü bir pozisyonda bıraktı. Nitekim Suriye ordusu, stratejik önemli olan bazı kentleri geri aldı. Rusya, Suriye'yi geniş çaplı taarruzlara geçebilecek duruma getirdi.

 

Suriye'deki krizin güçle değil siyasal süreç aracılığıyla çözüleceğini umuyorum."

 

Sputnik

 

 

Vehaber Menu