PUTİN: TÜRK HALKI DOSTUMUZ, TÜRKİYE’DEKİ YÖNETİM İLELEBET DEVAM ETMEYECEK!

'Biz, Türk halkını dost olarak kabul ediyoruz' diyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’deki mevcut yönetimin ilelebet ‘devam etmeyeceğini’ belirtti.
Putin: Türk halkı dostumuz, Türkiye’deki yönetim ilelebet devam etmeyecek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sputnik’in aktardığı habere göre, Rossiya-1 kanalında yayınlanacak bir belgesel için açıklamalarda bulunan Putin, “Biz, Türk halkını dost olarak kabul ediyoruz. Türk halkı ile ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz. Türkiye’deki mevcut yönetime gelecek olursak, hiçbir şey ilelebet devam etmez” ifadelerini kullandı.

‘Rusya’yı eleştiren ülkelerde halk bizi destekliyor’

Rusya’yı eleştiren liderlerin bulunduğu ülkelerde kendilerini destekleyen kitleler olduğunu belirten Putin, “Çeşitli ülkelerin liderlerinin bizi eleştirmesi, bu ülkelerdeki halkın kendi liderlerini desteklediği ve bizi eleştirdiği anlamına gelmiyor. Aksine, liderleri Rusya’yı eleştiren birçok ülkede halkın büyük bölümü bizi destekliyor” dedi.

‘Nükleer gücümüzü caydırma amaçlı kullanacağız’

Putin belgeselde kendisine yönetilen “Yeni bir küresel savaş çıkacak mı?” sorusunu “Umarım, çıkmaz. Bugünkü uluslararası koşullar ele alındığında, küresel çapta bir savaş, gezegenimiz için felaket olur. Umarım, yeryüzünde nükleer silah kullanma deliliğini yapmaya karar verecek biri bulunmuyordur” diyerek cevapladı.

Rusya’nın nükleer gücünü hiçbir zaman tehdit olarak kullanmayacağını savunan Putin, ellerindeki gücü ‘caydırma’ amaçlı kullanacağını söyledi.