Putin'den IŞID saldırısına ilişkin açıklama: 1 günlük 'ulusal yas' ilan edildi

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün akşam saatlerinde başkent Moskova'da IŞİD'in konser salonuna düzenlediği silahlı saldırıya ilişkin konuştu. Saldırı nedeniyle 24 Mart'ta ülke genelinde 'ulusal yas' ilan ettiğini duyuran Putin, 'Dikkatlice planlanmış bir terör saldırısının yanı sıra önceden hazırlanmış bir toplu insan katliamıyla karşılaştık' dedi.
Putin'den IŞID saldırısına ilişkin açıklama: 1 günlük
2024-03-23 19:39:35   Güncelleme: 2024-03-23 19:39:35    

Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna düzenlenen ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı nedeniyle Rusya'da 24 Mart'ta (yarın) ulusal yas ilan edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da, dün akşam saatlerinde IŞİD'in konser salonuna düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Putin, saldırıyı düzenleyenlerin, 'bir zamanlar Naziler gibi', 'gösteri amaçlı bir infaz ve kanlı bir gözdağı eylemi hazırladıklarını' söyledi.

'Toplu insan katliamı'

Saldırının önceden planlandığını ifade eden Putin, 'Dikkatlice planlanmış bir terör saldırısının yanı sıra önceden hazırlanmış bir toplu insan katliamıyla karşılaştık' dedi.

Putin, ayrıca, saldırganlara ilişkin 'Rusya'ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız' ifadelerine yer verdi.