PYD: Biz Türkiye halklarına hiçbir zaman karşı olmadık, düşman da olmayacağız!

PYD lideri Salih Müslim, TSK'nın bugün Suriye'nin Er Rai (Çobanbey) operasyonuna değinerek 'Rojava hiçbir zaman Türkiye halklarına tehlike olmamıştır ve olmayacaktır' dedi.
PYD: Biz Türkiye halklarına hiçbir zaman karşı olmadık, düşman da olmayacağız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Almanya'da yapılan etkinlikte konuşan Müslim, operasyonların Rojava'ya tehdit olduğunu ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

“Biz Türkiye halklarına hiçbir zaman karşı olmadık, düşman da olmayacağız. Bizim istediğimiz halkların birliğidir, halkların kardeşliğidir, halkların dostluğudur. Bunu tarihi olarak yazıyoruz; çocuklarımızın, şehitlerimizin kanlarıyla yazıyoruz; herkes bunu bilsin. Onun için iki kelime bu Kürt halkını düşman göstermek isteyenlere söylüyorum. Biz kardeşlik için, arkadaşlık için, dostluk için Rojava'da çocuklarımızın kanını veriyoruz. Sen ne yapıyorsun kalkıp da IŞİD'e yardım ediyorsun. 

Belki bir zamanlar her şey kapalıydı. Ama bugün her şey açık oynuyor. IŞİD başaramadı diye kendisini içeri attı. Onlar da IŞİD gibi olacaktır, hiç merak etmeyin. Bunlar hiçbir zaman haklarını hukuklarını bilmiyorlar. Bunlar Türkiye halklarının başına çökertmişler, her şeyi çalıyorlar, hırsızlık yapıyorlar, bunlar IŞİD'i besliyorlar. Onun için bunlar kardeşlikten güzel şeylerden anlamazlar. Güzel şeylerden, demokrasiden anlayanlar, kardeşlikten anlayanlar biziz ve biz bunun faturasını da veriyoruz.

İki de bir kalkıp, 'Bunlar bölücüdür, bizim için tehlikedir, şöyledir, böyledir' bu laflar artık inandırıcı değildir. Bizim umudumuz kimse inanmasın bunlara. Biz kardeşlik için çalışıyoruz, dostluk için çalışıyoruz, hiçbir zaman ne Türkiye'nin ne Rojava'nın parçalanmasını isteriz. Rojava hiçbir zaman Türkiye halklarına tehlike olmamıştır ve olmayacaktır. Halklar dost olacaktır. Ama Türkiye'yi soyanlar, onlar korkuyorlar Rojava'dan. Onun için kimseyi kandıramazlar."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü