Rasim Ozan Kütahyalı: Altaylı tamamen sivil bir insan değil, yarı-resmî bir figürdür, tutuklanıp tutuklanmayacağını devlet içi güç dengesi belirleyecek

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, gazeteci Fatih Altaylı hakkında Altaylı’ya 'suç ve suçluyu övmekten' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrikten soruşturma açıldığını söylediği sosyal medya paylaşımında, 'Fatih Altaylı devlet içinde taraf olmuş bir isimdir. Altaylı tamamen sivil bir insan değil, yarı-resmî bir figürdür' dedi.
Rasim Ozan Kütahyalı: Altaylı tamamen sivil bir insan değil, yarı-resmî bir figürdür, tutuklanıp tutuklanmayacağını devlet içi güç dengesi belirleyecek
2024-01-03 09:42:27   Güncelleme: 2024-01-03 10:49:55    

'Altaylı’nın tutuklanıp tutuklanmayacağını devlet içi güç dengesi belirleyecek' diyen Kütahyalı, 'Ben bu devlet içi konuda asla taraf değilim. Altaylı’ya operasyon çekmiyorum. Sadece objektif şekilde fotoğraf çekiyorum' diye ekledi.

Dün DHA İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gazeteci Fatih Altaylı'nın 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldığını öne sürmüştü. DHA'nın yanı sıra Anadolu Ajansı (AA) da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşünün ardından 'Tevhid' bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy olayı hakkında 'eline sağlık' paylaşımına 'suçu ve suçluyu övme' suçundan resen soruşturma başlattığını duyurmuştu.

T24'e konuşan Altaylı ise 'ifadeye çağrılmadığını, ancak çağrılırsa da şaşırmayacağını' söylemişti.

 

Rasim Ozan Kütahyalı, dünkü bir başka paylaşımında da şunları kaydetmişti:

'Çok ilginç bir vaziyet var… Fatih Altaylı ile ilgili DEVLET içi hazırlıklar sürüyor bu saatte bile… Telefon trafikleri hızlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da hareketlilik var. Benim de Serap Çil olayında tanık olarak ifademi rica ettiler. Bu iş nereye doğru gidiyor?

Altaylı’ya bir şeyler olacak ama ne olacak ben de bilmiyorum… İslam Bayrağı taşıyan dindar amcanın oğlu yaşındaki çocuk tarafından ağzının burnunun kırılması ve bu şiddeti Altaylı’nın övmesi DEVLET içinde Müslüman kanatta, hatta Milliyetçi-Muhafazakar kanatta şalterleri attırmış.

Fatih Altaylı bir açıdan DEVLET’in emrindedir. Örn: Metin Gürcan’ın tutuklanmasının zeminini DEVLET’in talimatıyla Altaylı yaptı… Fakat bir açıdan deli bir tiptir. 'Eline sağlık' olayında sınırları aştı. DEVLET’in Müslüman-muhafazakar kanadı Altaylı’nın tutuklanmasını istiyor…

Fatih Altaylı’nın Serap Çil dosyası raftan indirildi… Şeyh Sait ve Metin Gürcan olayında DEVLET’in emrini yaptığı için 'dokunulmaz' olduğunu düşünüyor Altaylı. Rejim’in Müslüman ve muhafazakar kanadı ise tutuklanmasını istiyor. Bakalım bu Devlet için kavgada kim galip gelecek?'

Rasim Ozan Kütahyalı Güneş gazetesinde yayımlanan 'Cansu Çamlıbel olayı ve geçmişle hesaplaşma' başlıklı yazsında yazısında 2010 yılında Fatih Altaylı’nın Serap Çil’i darp ettiğini iddia etmişti. Bu iddia üzerine Serap Çil, 'Bana şiddet uygulamış bir adam (!) kadın hakları diye bağırıyor, yazıyor çiziyor. Susayım diyorum ama bazı insanlara bu incelik fazla gerçekten. Utanma duygunuz olsun biraz' paylaşımında bulunmuştu.

Rasim Ozan Kütahyalı bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yeni paylaşımında da şunları kaydetti:

'Ben uyuyorken Fatih Altaylı’ya ‘suç ve suçluyu övmekten’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten soruşturma açılmış. İfadeye çağrılmış. Dün gece bir şeyler olacağını, objektif bir hakem olarak yazmıştım. Altaylı’nın tutuklanıp tutuklanmayacağını devlet içi güç dengesi belirleyecek.

Fatih Altaylı devlet içinde taraf olmuş bir isimdir. Altaylı tamamen sivil bir insan değil, yarı-resmî bir figürdür. Dün bu resmî ‘hizmetlerinden’ bahsettim. Ben bu devlet içi konuda asla taraf değilim. Altaylı’ya operasyon çekmiyorum. Sadece objektif şekilde fotoğraf çekiyorum.

Devletin içindeki Müslüman ve Muhafazakar-Milliyetçi kanat Fatih Altaylı’yı tutuklamak, cezalandırmak istiyor. Bu net. Fatih Altaylı’nın arkasında olan ve Altaylı’dan arada 'resmî hizmet' alan devlet içi Atatürkçü kanat ise Altaylı’yı korumak istiyor. Muhalefet bu kavgada yok…'