Rektör: İsmail Saymaz bölücü ve sakıncalı!

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenecek panele üniversite rektörünün İsmail Saymaz'ı bölücü ve sakıncalı gördüğü gerekçesiyle izin vermediği iddia edildi.
Rektör: İsmail Saymaz bölücü ve sakıncalı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-03-24 05:32:24    

Gazeteci İsmail Saymaz Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenecek panele çağrıldı. Üniversite Rektörü Hikmet Koçak'ın buna izin vermediği gerekçe olarak ise Saymaz'ı bölücü ve sakıncalı gördüğü iddia edildi.

DİHA'da yer alan habere göre Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki Okuma ve Düşünce Kulübü'nün (ODÜŞ), 4 Mart tarihinde yapmayı planladığı 'Barış Gazeteciliği Bağlamında Ötekiler, Azınlıklar ve Medya' başlıklı panel için Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu ve gazeteci İsmail Saymaz'ı davet etti. 

'SAYMAZ 'BÖLÜCÜ' VE 'SAKINCALI'

Üniversitede gerçekleştirilecek paneli duyan AKP'ye yakınlığıyla bilinen Üniversite Rektörü Hikmet Koçak, yanına çağırdığı kulüp üyelerine İsmail Saymaz'ın 'bölücü' olduğunu ve panele katılmasının 'sakıncalı' olabileceğini belirterek, panele izin vermeyeceğini söyledi. Koçak'ın öğrencilere panelin gerçekleşmesi halinde ülkücülerin paneli basabileceğini belirterek, 'Olaylar çıkacak. İzin veremeyiz' dediği öğrenildi. 

'KARARIN KENDİSİ BÖLÜCÜ BİR FAALİYET'

Kulübün, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin bir kulüp etrafında toplanma fikri ile hayata geçirildiğini dile getiren ODÜŞ Kulübü üyesi öğrenciler, kararın kendisinin bölücü bir faaliyet olduğunu söyledi. 

Saymaz ise, Twitter hesabından paylaştığı, 'Siz hangi sıfatla benim yurtseverliğimi tartışıp anamın babamın memleketinde bana yasak koyuyorsunuz? Bu ülke, sizin bu kafanızla bölünecek' ifadeleriyle rektöre tepki gösterdi.